Moderat komik!

Jag har haft ett leende nu i mer ett dygn. Jag brukar läsa andra bloggare, men jag brukar inte kommentera dem. Men sen igår har jag inte kunnat låta bli. För när något är roligt ska man berätta det så andra får skratta. Vi vet ju det där med ett gott skratt….

"I Sverige har vi hanterat krisen lite annorlunda och vi har istället använt oss av sparat kapital för att kunna hantera krisen på bästa sätt. Jag är glad att vi har en finansminister som Anders Borg"

Det här citatet har jag lånat från en annan blogg, men den är så fantastiskt rolig att jag gapskrattar varje gång jag läser det.

Kanske jag ska ge lite vardagsfakta:
Om jag har problem med min ekonomi och måste använda alla mina pengar för att klara alla räkningar. Jag säger åt mina barn att de inte kan bli några nya stövlar och sambon får skära ner på matkontot. Då skulle de bli rent ut sagt förbannade om jag samtidigt sparade pengar.

Så vem har då lagt upp de sparade medlen som Sverige har använt under krisen? Därför blir det så lätt att gapskratta åt skrivningar som det ovanstående citatet. Det är lätt att vara en bra finansminister när man har ett sparkonto att ösa ur, och samtidigt sänka skatten för de som kan betala.

Nä, kära Lyckselebor, låt oss inte gå på den här typen av skönlitterära texter. Snart kommer det ut nya sagoböcker också, med namnen De tre bockarna Grönröd och Anders Borg, Hans, Greta och Pepparkakslasarettet och sist men inte minst Allifjanten och svavelstickorna. Och när krisen är fixad, sparkapitalet är slut och svavelstickorna brunnit upp blir det  många som fryser…

Etiketter: , , , ,

5 kommentarer

  1. Mr Cool

    Kai, jag läste inga upphetsade inlägg från din sida när sossarna stal 258 miljarder ur AP-fonderna för att försörja ett antal personer i över 10 års tid för att dölja den höga arbetslöshet S skapat under de senaste 12 regeringsåren. Att sen ändå försöka spara när man har det kärvt är en mycket klok åtgärd. Men det är nog dags för Svenska folket att ta fram hopprepen för att hålla värmen om MP får inflytande. Vindkraften kräver dessutom kraftiga subventioner från de som nyttjar andra energislag för att klara sin existens och när det är mycket kallt är det vindstilla.

    Men skratta på du…..

  2. Moderat

    Tyvärr förstår du inte ekonomi och därför har du aldrig förstått den ekonomiska politik som M fört under mandatperioden, vilket stärkt den svenska ekonomin och gjort att vi klarat den ekonomiska krisen bättre än de flesta länder i EU. Dessutom har många bidragstagare som inte bidragit till statsfinanserna, fått börja bidra genom att söka arbete och betala skatt. Det finns naturligtvis inget sparkonto att ta ur, utan man har omstrukturerat statens finanser utifrån mer marknadsmässiga principer och samtidigt låtit fler få vara med och betala. Att du läst Lyckoslanten är otvivelaktigt.

  3. annlouise hansson

    Den ekonomiska politik moderaterna har fört är: Mer åt de som redan har. Som typ ur Bibeln: Åt de som har ska det varda givet. Det kan inte ” Moderat” ifrågasätta för så är det ju.
    ”Moderat” verkar inte ha känsla för människor som BEVISLIGEN fallit mellan stolarna. Jag tycker att du ”Moderat” måste anstränga dig mera för att förklara för vanliga människor att ” moderaterna” är det parti man ska rösta på.

  4. Moderat

    Kära Ann-louise det är inte som du säger. Väljarna inser vad våran politik innebär,där snarare rättvisorna ökat. Med detta innbär det att fler får vara med och dra lasset, istället för det som varit tidigare att en halv miljon varit förtidspensionärer och där andra via en hög skatt fått vara med och försörja dessa. Detta är vad orättvisa innebär. Istället har bidragstagandet minskat och den enskilde fått mer pengar kvar i plånboken, samtidigt som antalet bidragstagare minskat och fler betalarskatt. Opinionsmätningarna visar att väljarna förstått denna politik och stödjer den.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.