Vem höjer bensinskatten?

Fakta är inte alltid rolig att visa men den här gången kan man ju hålla sig för skratt. Vi Miljöpartister kommer att få jobba stenhårt för att komma ifatt de stora bensinskattehöjarna….

1976 – 82   (Fälldin) + 88 öre = 107 %
1982 – 91   (Palme, Carlsson) + 124 öre = 72 %
1991 – 94   (Bildt) + 92 öre = 31 %
1994 – 98   (Persson) + 59 öre = 15 %
1998 – 06   (s,v,Mp) + 32 öre = 7 %
2006 –        (Allifjanten) + 29 öre = 5 %

De Borgerliga har höjt med 143 % medans S & co med 94 %

Plus, 1991 införde s och fp moms på bensinen = 25 % dyrare bensin!

Miljöpartiet de Gröna är faktiskt en mycket blygsam bensinskattehöjare i jämförelse med andra partier. Vi har "bara" lyckats vara med på 7% av all ökning.

Etiketter: ,

5 kommentarer

  1. Moderat

    Hur kan du komma med påsåenden om att MP bara varit delaktiga till att höja bensinpriset med 7%? Ni har aldrig haft någon makt och hur skulle ni då kunnat bidra med dom 7%. Däremot skulle ni säkert ha slagit all procentsatser om ni själva haft möjlighet att fatta besluten, då ni vill höja skatten på bensin, så att priset skulle passera 20kr. Dessutom väljer du inte att tala om vilka orsaker som ligger bakom höjningarna under de olika perioderna. Saklighet brukar vara ett anständihetskrav på politiker, men det tycks inte gälla dig. M är ett parti där skattetrycket skall sänkas och saklighet fin

  2. Kai Pärnänen

    Svar till Moderat (2010-04-22 17:35)
    Visst svider det när man inte kan svara på fakta utan bara skrika högre för att ingen ska märka att man inte har något att komma med.

    Vi i MP skrev redan 1999 att bränsleskatter, utsläppsskatter ska gå till att forska fram bättre och miljövänligare alternativ.

    Tyvärr har (s) och (m) ledda regeringar höjt skatterna och stoppat pengarna i osinande statsfinanser och skyllt på de Gröna….

    Besvara själv varför ni höjde skatten 91-94 och 2007!

  3. Moderat

    Vi menar att i Sverige, där så många på grund av långa avstånd och få fullgoda alternativ är så beroende av bilen, måste drivmedelskostnaderna hållas på en nivå som kan accepteras.

    Boende i glesbygd måste kunna bo kvar och alla de arbetsplatser som där finns bibehållas. Den levande landsbygden som vi alla vill ha måste kunna utvecklas även framöver. Skatten på bensin bör därför sänkas med 25 öre per liter (lika mycket som regeringen höjden den 1 juli 1997). De av regeringen aviserade årliga bensinskattehöjningarna – som av miljöministern långsiktigt förordas p.g.a. miljöskäl – måste starkt

  4. Moderat

    Detta är ett förslag vi moderater lade i Riksdagen 1998, men naturligtvis inte fick gehör för. tyvärr har vi inte suttit ensamma i dessa regeringar, utan det har funnits partier som C som drivit frågor om skattehöjningar på bränslen. Att ha en skatt som uppgår till 75% av priset är fullständigt huvudlöst och som dessutom utarmar glesbygden. Denna skatt borde dramatiskt sänkas. Men skulle Mp kkomma in i en regering är katastrofen ett faktum, då det inte finns något parti i Sverige som vill höja skatten mer än MP. Så lägg ner glesbygden, försämra konkurrenskraften osv. Var ärliga med väljarna.

  5. Maria

    Måste bara få fråga: Varför kallar du Alliansen för Allifjanten? Jag begriper inte det. Det vore ju trevligt med politiker som kan uttrycka sig väl i tal och skrift och inte smutskasta andra politiska partier genom olika namn och dylikt. Jag tycker politik är intressant, men jag ser hellre att man sköter sina konversationer och åsikter som vuxna och inte som småbarn.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.