Fördomar fördummar!

För många val sedan så hade FP en fantastisk slogan som gjorde att jag röstade på dem i kommunvalet:

Fördomar fördummar!

Den var så sann då på åttiotalets slut som den är idag, men FP har glömt hela innebörden av den. Vi hade många härliga diskussioner vad den betydde, för jag jobbade ofta åt Radio Liberal på närradion. Och FPU:arna förklarade sloganen så bra ur alla möjliga vinklar.

Rasism är fördomar mot andra kulturer. Det innebär att istället för att se det berikande i att andra kulturer möts, ser man radikala särarter och problem.
Men det var då! Nu står Björklund i TV och säger ja till keps i skolan men nej till burka.

Betyg och omdömen är fördomar mot vad som görs i skolan. Det innebär att man måste ge mer resurser till skolan för att eleverna ska kunna utvecklas i den takt och efter sin förmåga.
Men det var då! Nu står Björklund i TV och säger att genom betyg tidigt och nationella prov ska vi kunna åtgärda det som blir fel, men resurserna uteblir.

Jag minns då jag trodde på vad Westerberg sa, men det var innan han fick Röda Kors viruset och inte förstod skillnade mellan engagemang och ren girighet.

Men jag tror på sloganen:

FÖRDOMAR FÖRDUMMAR!

Etiketter: , , ,

3 kommentarer

  1. Gunnar gren

    Björklunds förslag är alldeles utmärkta för att åstadkomma någon förändring och knappast några fördomar. I Belgien har man lagstiftat om burkan, vilket är ytterligare ett steg. För man skall väl ändå ta seden dit man kommer och försöka integreras så långt det är möjligt. Det är ändå skattepengar som betalar hela kalaset och skolan är en del där integrationen skall främjas. Det är utmärkt med prov och att man inför betyg så tidigt som möjligt, för hur skall man annars kunna utvärdera utvecklingen hos eleven och att denna har en morot att sträva mot. Inför gärna betyg på lärare också.

  2. rättrogen

    Varför skulle det vara fördomar om man från politiskt håll börjar kräva att folk med annan kultur skall börja anpassa sig. Jag tycker att Björklund skulle gå längre och erbjuda en returbiljett för dom som inte efterlever de politiska beslut som fattas. Alla vi andra är skyldiga att följa lagen, varför skulle man göra undantag i vissa fall? Lagstifta är ett utmärkt sätt att komma tillrätta med många problem som vi idag har i samhället och skolan. Flata S politiker har vi haft för mycket av, som trott sig rädda hela världen. Börja med att ge alla pensionärer högre pension istället för oanpassbar

  3. Släpp alla korktankar fria!

    Jaa Kai … du verkar ha släppt lös surtankar av värsta sort. Han/hon som kallar sig ”rättrogen” skulle jag gärna vilja veta vad rätt-trogenheten betyder för hon/han … det är ju iaf ett rätt intressant alias. Synd om människor som tror att man via lagstiftning kan lösa alla problem. Jag menar, man har ju inte lyckats med det hitintills. Å människa av vett fattar ju att inte är det hårdare straff som hjälper.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.