Jag vill….. skydda barnen!

Jag vill stärka barns lagliga skydd i samhället!

Sverige som land har skrivit under barnkonventionen och ratifiserat detta genom beslut. Detta innebär att vi har ställt upp på ett antal krav som gäller för alla barn i världen. Detta gäller barnen i fattiga länder, det gäller barn i rika länder. Det gäller svältande barn, det gäller mätta barn. Det gäller föräldralösa barn, det gäller barn som lever med isan föräldrar. De gäller kortsagt alla barn.

Då blir jag stött och sårad i själen när jag har börjat förstå att det finns vuxna i vårt land som anser att det ska vara O.K. att aga barn i uppfostringssyfte. Att utöva våld mot barn och ungdomar för att de ska veta hut. Att visa att man inte behöver samtala med mognande människor utan bara ge dem ett örfils "DÄRFÖR" och så var den diskussionen slut.

Jag blir rädd när jag hör vuxna människor försvara detta beteende. Påstå att de inte har den mognad och intelligens som krävs för att förklara saker, utan genom att utöva våld, fysiskt eller psykiskt, få rätt i en situation. Vilken av människor är dessa vuxna och vilken typ av människor vill de skapa.

Jag kommer att arbeta för att Barnkonventionen ska införlivas i svensk lag och ge alla barn lagligt skydd mot att kränkas på alla upptänkliga sätt.

Etiketter: , , ,

9 kommentarer

  1. revisorn

    Har du själv blivit aga eller misshandlad som barn? Ditt engagemang verkar vara stort mot allt som heter uppfostran av barn. Dina vanföreställningar kommer till uttryck i att du gör likhetstecken mellan aga och våld. Att uppfostra innebär att klargöra för barnet vad som är rätt och fel, vilket blir svårt att lära längre fram i livet. Att lära en ligist att sluta rycka handväskor är svårt och där har något gått snett i uppfostran. Men med den ”låt-gå” uppfostran du förespråkar är det inte svårt att förstå varför antalet ligister ökat under dom senaste årtiondena. Aga är en del av uppfostran.

  2. Janne

    Lagen om Aga är en idiotisk lag! Naturligvis bör inget barn bli illa behandlat utan alla barn bör behandlas med respekt. Som ett mycket rödhårigt barn i skolan så vet jag exakt vad jag talar om. Därför vet jag också att det finns mängder av ungar som helt enkelt inte är mottagliga för en intellektuell tillrättavisning. Dessa barn använder fysiskt och/eller verbalt våld mot andra, både barn och vuxna, för att förhäva sej själva och reagerar inte på en tillrättavisning förrän dom själva utsätts för en knäpp på näsan. Jag står för detta även om det är politiskt inkorrekt.

  3. Janne

    Just därför är Lagen idiotisk. Ungarna får aldrig lära sej var gränserna går p.g.a. att föräldrarna ofta är rädda för att vara för ”våldsamma”. Och detta är egentligen inte att undra på. Efter nästan 30 år så har vi nu fått ett generationsskifte. Alltför många av dagens föräldrar fick inte heller lära sej var gränserna går, så hur ska dom själva kunna sätta gränser? Om du inte uppfostrar ditt barn så lär någon annan göra det. Men vem? Dagis? Skolan? TV? Kompisarna? Förmodligen de två senaste. Resultatet är väl synligt för dom flesat, men kanske du väljer att blunda!

  4. Janne

    Alla barn har ljusa och mörka sidor och det är föräldrarnas ansvar att uppfostra barnen till glada, ärliga, humana och possitiva individer. Om man inte gör detta utan låter barnen härja efter eget förstånd så blir det omedelbart problem. Som följd av detta kan man alltför ofta se ungar som beter sej totalt respektlöst medans föräldrarna samtidigt står brevid och visserligen ser vad som händer, men låtsas som att det regnar. Jag förstår att det synsätt du står för inte bygger på dessa grunder, utan istället skapar det de individer jag nämnt ovan.

  5. Janne

    Resultatet av lagen finner vi idag i samhället, då vi har fler föräldrar som inte klarar av att uppfostra sina barn, stimmigare och våldsammare dagisar, skollärare som inte får tillrättavisa bråkmakare, lärare som blir misshandlade av elever, fler och våldsammare ungdomsgäng, yngre och yngre kriminella samt mer alkohol och tobak bland ungdomar och i lägre åldrar. En mycket stor del av dessa problem har sitt ursprung i Lagen om aga.

  6. Janne

    Uppväxt på 60 och 70-talen så var det knappast så här jag hade tänkt mej att vårt samhälle skulle bli år 2010. Men nu står vi här idag och kan gratulera oss själva till en nästan 30-årig idiotisk lag som har gett oss ett samhälle där hänsyn, respekt och vett och sans har ersätts av ett uppsträckt mittenfinger och ett ”Fuck you, Gubbe!! Visst säger varje generation att ungdomarna visar dålig repekt, men skillnaden mellan före och efter denna lag kom till är alltför påtagligt för att kunna bortförklaras så enkelt.

  7. revisorn

    Det är bra att du vill arbeta för att skydda barn, men gör det där det behövs och med den omtanke som krävs för att dessa skall klara sig på ett bra sätt i samhället dvs. ta ansvar, visa respekt för andra. Jag tror inte du åstadkommer detta genom ett snömos av ord, utan i konkret handling. Jag tror inte du kan hänvisa till någon lag, genom att som förälder stå vid sidan och titta på eländet, utan själv börja ta ansvar och uppfostra. Du överdriver och gör din egen tolkning av vad aga och uppfostran är, där du med indignation och en massa ord skramlar som en tom tunna. Väx upp och ta ansvar.

  8. En människa till en annan

    Du Janne? Du är väl inte förälder själv? Men arg å besviken så inni helskotta verkar det som.Du skriver att:” det finns mängder av ungar som helt enkelt inte är mottagliga för en intellektuell tillrättavisning.” Vad beklagligt att du har den inställningen. Jag tycker däremot att det är inte många som vet vad ordet intellektuell betyder. För mig betyder ordet att på ett väldigt mänskligt humant sätt bemöta människor i alla åldrar. Utan hugg å slag. Ju tjorvigare, jobbigare ungdom/barn desto mer förståelse så klart. Barn och ungdomar är oftast väldigt kloka ofta klokare än vi vuxna

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.