Första steget mot valet 2010

 
 
VAL TILL KOMMUNFULLMÄKTIGE

Miljöpartiet de gröna

Du får bara markera en av dessa anmälda kandidater.

  1. Kai Pärnänen, 46 år
  2. Ann-Louise Hansson, 52 år
  3. Curt Backteman, 47 år
  4. Katrin Baxemyr, 48 år
  5. Rickard Hansson, 57 år
  6. Ann-Marie Backteman, 52 år
  7. Krister Klermalm, 37 år
  8. Maria Augustsson, 42 år

Lycksele
0055-03728
Etiketter: , ,

12 kommentarer

  1. Robert Lee

    Jag tycker det borde vara ett krav att man vart företagsledare för ett företag som omsatt lika mycket som kommunen någon gång i sitt liv för att få bli kommunpolitiker. Bara för att det är en kommun man skall leda behöver man inte ha någon utbildning eller erfarenhet.

  2. Robert igen

    Ni har inte funderat på att uppdatera MP-Lyckseles hemsida? Senaste uppdateringen är från 2008-09-01. Kanske inte så bra om man går till val med ett manifest om att framtiden är här…

  3. MP fantast

    Det är en verkligt stark besättning som presenteras på denna lista. Mp måste ha grävt djupt i källarna för att lyckas samla ihop dessa namn. Jag förstår också varför det måste ha varit stora problem att få ihop ett lokalt valmanifest, när man ser denna lista. Säkerligen kommer i ytterligare fyra år inte finnas någon från MP i kommunfullmäktige, vilket inte är någon katastrof. Skulle någon vid valet lägga en röst på MP, måste det vara ett misstag i form av att man blandat ihop valsedlarna. Allt över åtta röster skulle vara en sensation, så S kan fortsätta att simma lungt och väljarna.

  4. MP fantast

    Namnen på listan inger inte något stort förtroende eller några politiska stordåd. Den politiska kompetensen saknas helt och förmågan att företräda ett parti politiskt saknas helt. Men å andra sidan har man gjort en prestation att få ihop åtta namn. Om man skulle be dessa svara på frågan ”berätta en valfråga MP kommer att gå fram med i årets val” så skulle garanterat svaret utebli från samtliga. Under den kommande valrörelsen kommer man att få begära om assistans utifrån, medan dessa åtta kan få uppgiften servera kaffe till dom som representerar partiet. Kanske klokast att kasta in handuken.

  5. Politiker

    Tänk om du skulle ha lite självinsikt Kai…Om du vill pertiets bästa borde du ta ett kliv tillbaka och istället ge plats för nr 2. Hon skulle på ett utmärkt sätt kunna föra partiets talan…men hon har ju också partiets förtroende för uppdrag på högre nivå…Vi får väl hoppas att väljarna har omdöme nog att om de mot förmodan skulle lägga sin röst på MP i kommunvalet även använda sig av möjligheten att kryssa….

  6. Kai Pärnänen

    Svar till Robert igen (2010-06-18 15:19)
    Det är på gång. Vi har bara haft problem med att MP bytt system och att vi inte fick inloggningar tidigare.

    Valmanifest är på gång men det är vi absolut inte ensam om. Visa ett lokalt manifest från något parti, jag hittar inga jag heller.

  7. Kai Pärnänen

    Svar till Politiker (2010-06-19 00:04)
    Vi är helt överrens om Ann-Louise Hansson. Hon kan på ett helt utmärkt sätt föra partiets talan men så är hon jämte mig språkrör för MP Lycksele.

    För så jobbar MP, vi har alltid 2 språkrör av båda könen. Och jag hade inte på något sätt varit bitter på en andra, tredje eller ännu lägre plats, för det är starka namn.

    Jag ska samtidigt tacka oss alla i MP Lycksele som jobbat vidare efter valet 2006. Vi har inte haft stora pengar, inga arvoden eller kanslier. Trots detta har vi fortsatt med målet på valet 2010.

    Nu får demokratin avgöra om Lycksele ska fortsätta på samma spår eller …

  8. MP fantast

    Starka namn, du skämtar Kai! Den lista som har det mest politiskt oerfarna och en lista där den politiska kompetensen lyser med sin frånvaro. Denna lista är ett tecken på panik från MP lokalt, om möjligheten att överhuvudtaget få ihop en lista. Tyvärr är detta allt MP kan skrapa ihop i Lycksele, vilket gjorde partiet till den stora förloraren 2006. Att rida på någon nationell framgångsvåg lär det inte bli tal om i Lycksele. Det är inte bara Kai som skulle behöva ta ett steg tillbaka, man skulle behöva helt nya namn för att framstå som något alternativ i kommunalpolitiken.

  9. Kai Pärnänen

    Svar till MP fantast (2010-06-20 22:49)
    Kan du då peka på vad politisk kompetens har lyckats med under mandatperiod? De erfarna politikernas stora framgångar?

  10. MP fantast

    Urrymmet tillåter inte att jag tar upp allt, utan du har tillgång till protokoll likaväl som alla andra. En sak är dock att man börjat få bukt med underskotten i ekonomin, via att börja sanera viss verksamhet ex. skolor, sociala sektorn m.m. Däremot skulle det vara katastrofalt om ni av någon anledning skulle få någon plats med möjlighet att påverka i kommunen. Med säkerhet skulle det snabbt bli den första kommunen som gick i konkurs, eftersom det skulle komma helt huuvdlösa förslag, utan finansering eller täckning i budgeten. Det värsta är att ingen av er skulle förstå detta.

  11. MP fantast

    Du kan ju å andra sidan peka på vad MP lyckades åstadkomma under perioden 2002-2006. Vilka förslag och frågor ni lyckades föra fram och genomföra. Förklara också varför väljarna inte gav er förnyat förtroende efter 2006? (För ni gjorde väl någon valanalys?). Med den uppsättning som nu finns på valsedeln, ser jag bara en kategorifrågor ni skulle vara kompetenta att driva, dvs. handikappfrågor. Då många av dessa frågor är lösta,så har ni bara att tacka och ta emot. Eran valplattform har redan försvunnit långt innan valet, om ni inte byter mannskap som har en annan kompetens och erfarenhet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.