Följ mig en bit, pappa…

Förväntningarna är stora vid frukost bordet och båda barnen verkar vilja överträffa varandra med roliga saker som väntar.
– I år får vi ha slöjd, säger den äldre och genast kontrar den yngre med, – Vi ska få börja lära oss multiplikationstabellen. Sen fortsätter samtalet där den äldre berättar hur enkelt en del av sakerna som den yngre ska lära sig. Jag går som vanligt runt i huset och plockar ihop saker, trots att barnen redan har packat mycket. För igår kväll packades det pennfodral och annat som är "viktigt" i skolan. Nu på morgonen är det frukten och ytterkläder, det är som bekant lite fuktigare och svalare än vi varit van från i sommar.

När vi kommer till skolan så frågar den yngre:
– Kan du följa mig till storskolan, pappa? Visst kan jag det och nickar lätt. Men efter 5 steg så ser vi den bästa kompisen och det sägs Hej då och sen springer den yngre iväg. Den äldre tittar på mig med ögon som undrar om jag kan följa en bit ändå. Vi går sävligt och hejar på alla ungarna som jag känner så väl. En del av den äldres kompisar verkar lite som de inte har hittat det nya klassrummet på andra sidan skolan, men när vi kommer gående så följer de med.

Det är skönt att veta att i alla fall ett år till får Forsdalaskolan visa att störst är bäst. Den skolan har i år blivit ännu större och trångare, med att särskolan har flyttat in. De ser både förväntansfulla och lite nervösa ut där de står utanför skolan och väntar. Tänk om jag varit anställd, då hade jag gått runt på skolgården och välkomnat dem till Lyckseles största skola.

Som medlem i det enda partiet som värnar om F-9 tanken och inte att låta barnen/ungdomarna betala för de vuxnas misstag, så är jag glad att Forsdalaskolan får fortsätta. Det blir troligen bara ett år, för beslutet av nedläggningen kommer inte före valet, men vilket år det kan bli. Man kan som bekant säga:
– Om det ska gå åt h-vete, så ska det gå åt h-vete med musik.

Jag lovar att ända tills nedläggningen av F-9 skolan på Forsdala och vidare, jobba för att vi i Lycksele ska ha visionen om 3 F-9 skolor kvar. Att Forsdala får tillbyggnader som rymmer allt vi har idag och mer. Att t.ex. Norrängsskolan får tillbyggnader så att den får samma status som F-9 skola. Att t.ex Lycksele kommun köper upp byggnaden som Stensbergska vårdcentralen finns i och där skulle vi kunna ha den tredje F-9 skolan.

Och jag lovar att om vi inte minskar kostnaderna vid skolnedläggningar ska dessa inte genomföras. Det är slut på att använda barn/ungdomar som spelpjäser i det ekonomiska spelet!

NU RINGER DET IN, både i skolan och politiken….

Etiketter: , , ,

En kommentar

  1. Erik Fredriksson

    Jag kommenterar sällan bloggen men du frestar mig till en form av engagemang i och med att du är en av få politiker som sticker ut hakan.
    Jag uppfattar att du blandar och sprider korten åt alla håll!
    Intressant med svar över hur du hanterar du din personliga inställning, empati och ”politiska proffsighet” i det här inlägget?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.