Idag börjar sportlovet!

Nu vecka 10 ska massor av elever i vårt närområde vara på sportlov. Det börjar fantastiskt med marknad, sport på TV och Vasaloppet.

Igår imponerades jag av alla nasare som utan vantar stod i snålblåsten. Jag stod själv bara några minuter i bankomatkön och händerna kändes iskalla. Vinden var även ett annat problem, då den rev och slet i stånden. Det blev några ingripanden från mig att ta emot några som var på väg att välta.

Nu sitter jag och kollar på Vasaloppet. Till skillnad från tidigare år så spritter det i mina egna ben, för det ser så roligt ut att åka i solsken, hårda spår och lättåkt. Det kan nog bero på att detta år har jag tagit upp skidåkningen själv. Det beror på att jag vill att mina elever i förskoleklassen ska åka skidor. Därför åker vi på Knaftenspåren varje torsdag förmiddag utom de veckor när vi är på badhuset. Så iår har det blivit någon mil på sina skidor.

Men ska jag kolla målgången och sen skid-VM. Hålla tummarna för Kalla och de övriga blågula. Ja, lite håller jag på alla som inte är norrmän. Det vore kul att Björgen och Northug fick prova lite oädlare valörer på medaljer. Och mest hoppas jag på att det ska vara lika soligt i Holmenkollen som i Dalarna och i Lycksele.

Grattis Jörge Brink och Heja Sverige!

Etiketter: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.