Nu känns det som man är igång!

Det har varit mycket i livet som gjort att tiden för blogga inte har funnits. Men nu när man jobbar under sportlovet så glädjen och stunderna att skriva, hitta lite utrymme. Även om inte skolan i Knaften jättemånga barn så är det ovanligt tyst och lugnt, nu när bara förskole och fritidsbarnen är här.

Vi har det lugnt och skönt. Planeringen för dagarna är:
att vara ute på skidorna och i pulkbacken.
att jobba med gruppdynamik.
att se bra filmer.
och att känna att det är sportlov.

Samtidigt ska jag se på vad möjligheten för sommarskola kan innebära för Knaftensskola och vad min roll kan vara. Det alltså förordningen (2010:2015) om statsbidrag för sommarskolor jag pratar om. Det är möjligheten att ge en kvalitativt högre fritidsverksamhet under sommaren och stöd för elever som behöver det. Det gäller skolans år 1-9, sameskolans 1-6 och gymnasiets 1 och 2. Här borde Lycksele vara i framkanten när man ändå har använt denna form i 2 somrar. Nu skulle man utveckla detta och ge fler möjligheten att gå i skolan under sommaren. Några veckor av mer lustfyllt lärande med större möjligheter till helt nya former lärande.

Imorgon ska jag sätta mig i skolbänken och lära mig mer om sociala medier. Då ska jag försöka att vara lite aktivare med att lägga in saker hela tiden under dagen. Men vi får se vad som händer, men att det kommer att bli intressant det är jag säker på…

Etiketter: , , ,

En kommentar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>