Dagbok 130102

Så efter den tuffaste hösten genom tiderna, ska jag ta upp den tappade tråden – VK bloggen. Och efter att kolla igenom alla de (o)trevliga kommentarer jag fått, så inser jag att jag är viktig i detta forum.
Men min blogg ska få en annan struktur, den blir mer personlig istället för högtravande och vetande. Den ska bli mer filosofisk och frågande än rent svarande med retorik och fakta. DEN ÄR JAG!!!

Så var börjar man efter ett långt uppehåll och ett nytt år, eller mer grått nytt hår som jag sa tille eleverna innan lovet. Ja, det är en helt fantastisk fråga. Jag får strukurera det i 4 delar - idrott, politik, skolan, vardag.

Politik generellt och kommunpolitik speciellt ser jag fram emot 2013. Att Miljöpartiet de Gröna behövs i Lycksele ser i en negativ spiral som kan definieras i två termer – trötthet och ingen opposition.
Trötthet kan man se bland annat i att färre och färre driver några frågor. Vi lappar och lagar i budgeten och ingen vet vart vi är på väg. Visioner finns inte och mål nås inte överhuvudtaget. Politisk ledning kan man inte se och tjänstepersonerna i kommunen gör lite vad helst, då men inte får riktningar. Men kanske det tydligaste symptomet på tröttheten är medelåldern i Lyckselepolitikensom vid valet senast höjdes närmare 5 år rakt av. Och det är många som nickar eller gör något helt annat på kommunfullmäktigemötena. Har sett det själv när man står i talarstolen.
Opposition finns inte inte i kommunen. Samförståndsandan är så självklar att inte ens M:s riksdagshen, kan starta en debatt i deras hjärtefrågor. Hen fick inte ens stöd från Allianspartierna i någon större grad.

Jag måste samtidigt vara tydlig med att MP sitter i majoriteten och vi har varit med om att stödja klumpighet, visionslöshet och tystnad. Men detta har vi redan börjat ta tag i.

Det var andra dagen 2013 och andra punkten på min fyrpunkterslista. Se mer i övermorgon kl. 11.55.

Etiketter: , , , , , , ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>