Marcus Ekengren lånas in till laget

Här kommer ett kortare inlägg. För den som vill läsa mer framgår det bland annat av Dalens hemsida (källa: http://ibkdalen.se/?n=877) och Jonas Gustavssons artikel på Aftonbladet (källa: http://www.aftonbladet.se/sportbladet/innebandy/article21842299.ab) att Dalen lånar in spelaren Marcus Ekengren från Örebro, vilka för närvarande spelar i Allsvenskan södra och ligger på en tredje plats i tabellen. Ekengren kommer alltså att spela under dubbellicens och vara tillgänglig vissa matcher för Dalens del, när Örebro givit tummen upp. Första matchen spelar Ekengren med Dalen redan på söndag mot Växjö.

 

Det känns som ett viktigt lån för Dalens del. Laget har ett flertal skadade spelare och behöver verkligen kunna få med en bredare trupp på bortamatcherna. Tag exempelvis matchen mot AIK nyligen, där Dalen dundrade på med en stark inledning och ledde med 3-0, men sedan förlorade matchen i slutändan mot ett hårt arbetande AIK som tog ikapp och till slut gick om. Otroligt viktige nyckelspelaren Jonas Svahn blev tvungen att kliva av med befarad hjärnskakning inför tredje perioden och Dalen spelade i princip sista perioden med en desperat arbetande första kedja och några hårt slitande avlastningsspelare. Utan viktiga spelare som Martin Tokos och Jonas Svahn saknade Dalen en riktig andra kedja som kunde kliva in och avgöra när Kronberg, Bodén och Eriksson var svårt pressade och inte lyckades sätta sina lägen.

 

Jag har inte sett Ekengren spela, men ser fram emot webbsändningen på söndag och vad han kan bidra med. Dubbellicensen med unge Anton Åkerlund har varit riktigt lyckad och förhoppningsvis kan även detta vara det. Hoppas också innerligt att få se Tokos tillbaka på banan på söndag, det är en viktig spelare som kan göra stor skillnad med sin snabbhet och spelskicklighet!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>