Efter sexton omgångar – Dalen på fjärdeplats!

Efter sexton spelade omgångar har samtliga lag i herrarnas SSL-serie spelat lika många matcher. Resultatet? Dalen ligger på fjärde plats! Ovanför Dalen finns stortippade lag som Falun, Pixbo och Mullsjö (i nämnda ordning).

Efter dagens vinst mot Mullsjö (4-3 till Dalen) kan jag glatt konstatera att Dalen alltså slagit alla lagen i nuvarande topp-8 förutom Växjö. Just Växjö blev det förlust för Dalens del i första mötet och andra mötet är inplanerat först i slutet av februari. Frågan är ju om detta betyder något. Kanske inte mycket, men jag tycker ändå att talesättet att laget kan slå vilket lag som helst i serien stämmer väldigt bra in på just Dalen. Nåväl, betydelsefullt eller inte, det känns roligt som supporter i vart fall.

Några kortare synpunkter tänkte jag också ta här efter den nervöst spännande matchen mot Mullsjö.

 

Mullsjö är ett topp-lag. Det framgår visserligen av tabellen, men har man sett dem spela också så ser man vilka kvaliteter det finns där och de kan både föra spelet eller spela försvarsspel och gå på snabba kontringar. Den förra säsongen tittade jag extra på just slutspelsmatcherna Mullsjö spelade mot Växjö, för där var det mycket underhållning för oss tittare vill jag lova.

Jag räknade med att dagens match skulle bli tuff, men känslan var att Dalen skulle vinna ändå. Efter måndagens match mot Warberg fanns det heller ingen anledning att tvivla på att Dalen skulle kunna göra det.

Efter första perioden var känslan sådär. Alltså, Dalen ledde visserligen med 2-1 men Mullsjö tog för sig ganska mycket. I andra perioden dominerade Mullsjö. Dalen bjöds inte på mycket under hela perioden, men fick tack vare en Mullsjö-utvisning för liggande spel (om jag inte minns fel) chansen att göra 3-1 och Dalen tog den.

Idag satt spelet i numerärt överläge! I diskussioner med min fru brukar jag efterlysa diagonala passar över till Alexander Bodén som brukar sätta bollen snyggt på direktskott. Det hände idag också. Dalen kändes pigga och rullade boll och varierade spelet i numerärt överläge och belönades också med två mål av tre numerära överlägen totalt.

Målet i slutet av andra perioden kunde nog inte ha kommit mycket lägligare. Andra perioden var som sagt helt klart Mullsjös i övrigt. Dalen fick kämpa hårt i försvaret och Måns Parsjö-Tegnér fortsatte storspela i målet.

I tredje perioden gick Dalen in kvickt och gjorde mål genom Jim Johansson på ett snyggt uppspel av Jonas Svahn. På läktaren satt vi glatt förvånade och kunde fortsätta glädjas åt underhållningen. Dalen gjorde en bra tredje period och vann efter tre nervösa minuter i spel fem mot sex med en ledning på ett mål.

 

Innebandyn är ju som bäst enligt mig när matcherna är så laddade. Känslan är att det när som helst kan vända och alla spelare på planen är taggade till tusen för att avgöra åt sitt lag. I Dalen vill jag lyfta fram två spelare särskilt idag – Jim Johansson och Ville Turula.

Jim Johansson har spelat fenomenalt bra på sistone och fortsätter bara växa spelmässigt. Jag nämnde det i mitt inlägg efter matchen mot Warberg och jag nämner det även här. Johansson kommer att bli en spelare att räkna med helt klart!

Ville Turula spelade back i stället för Stefan Dellsand Lindberg idag och jag tycker att han gjorde det riktigt bra. Jag misstänker att han har vana som back sedan tidigare, men oavsett vilket kan det inte vara helt lätt att ställa om och plötsligt spela som back i andra backparet och dessutom mot ett sådant motstånd.

 

Nu vankas det match redan på söndag igen när Dalen spelar borta mot Karlstad.

Karlstad som slog Dalen när de spelade i Umeå i början av säsongen och som gått bättre än väntat.

Frågan är om Dalen kan skaka av sig svårigheterna de haft på bortaplan och börja plocka trepoängare även där. Jag håller tummarna!

Riktigt roligt att matcherna är igång på riktigt igen. Det är så mycket uppehåll i SSL att det ibland inte känns som att säsongen faktiskt är igång…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>