Kort inlägg efter dagens matcher

Dalens herrar klättrar upp på en tredjeplats i tabellen efter att ha slagit Karlstad med fem mål mot två. Kan även glatt konstatera att Dalens damer även de vann mot Karlstad idag, dock med fem mål mot tre, och därmed placerar sig som åtta i tabellen. Härligt! Och det blir bara bättre för våra Umeå-lag i innebandy… IKSU slog Kais Mora med hela åtta mål mot två! Dessvärre förlorade Team Thorengruppen mot Djurgården i norra allsvenskan, men jag kan i vart fall konstatera att laget även fortsatt ligger etta i serien.

 

Nåväl, hur var herrarnas match mot Karlstad idag? Först och främst måste jag påpeka att bänken var levande, både väsnades och peppade varandra. Härligt!

Dalen strävade märkbart efter att skruva upp tempot i matchen, medan Karlstad i stället försökte lugna ner det. Det blev fysiskt, det blev grinigt, det blev utvisningar och dubbelutvisningar, mål i numerära underlägen (ett till vardera lag) och vi fick fortsätta se Måns Parsjö-Tegnér imponera i målet. Jag försöker att inte bli allt för tjatig när jag skriver, men så länge Parsjö-Tegnér spelar så bra som han gör kommer jag förmodligen att fortsätta kommentera det.

Jag kunde inte se Ville Turula på plan idag, men har verkligen inget negativt att säga om försvaret. Lukas Harnesk och Patrik Suchanek spelade jättebra. Mattias Ljunggren var fenomenal! Jag tror inte att någon såg det komma när Ljunggren klev fram och dammade till Dalens tredje mål. Oj oj vilka skott han besitter! Lägg därtill hans skickliga spel i defensiven och vi har förklaringen till att han fått prova på spel i landslaget denna säsong.

Vi diskuterade även, jag och min fru, de lägen som uppkommer tack vare att Dalen såsom i tredje perioden väljer att varva centrarna Jonas Svahn och Ketil Kronberg i kombination med olika forwards. Det ger intressanta möjligheter när Svahns snabbhet kombineras med exempelvis Johan Erikssons lurighet. Det känns i vart fall som ett litet ess i rockärmen som kan användas stundvis i matcher när spelet kör fast och någon ändring behövs.

 

Power play och box play.

Kort och gott: jättebra box play. Motståndarna får se upp med att tappa bollen mot Dalens box, helt klart. Spelet i power play behöver dock fortfarande förbättras. Känslan är att tempot måste höjas en aning och att skotten måste komma snabbare än de gjorde idag. När bollen tas emot innan skottet kommer så hinner försvaret anpassa sig. I matchen mot Mullsjö var det större variation och högre intensitet i power play jämfört med idag.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>