Förlust mot Gävle i förlängning och bottenstriden i tabellen

Igår spelade Dalen bortamatch mot jumbon Gävle och förlorade slutligen en jämn match på övertid med 5-4. I sådana här sammanhang pratas det en del om underskattning och annat. Jag vet inte om jag tycker att Dalen visade tecken på att underskatta Gävle i sitt spel. Jag tror att Dalen hade räknat med att möta ett lag som ville bjuda upp till match, som skulle spela försvar och gå på kontringar när lägena dök upp. Gävle har ju sett till resultaten på sistone spelat väldigt jämnt med lag som AIK och Warberg också. Dessutom är väl Dalen om något lag, ett sådant lag som vet hur det känns att underskattas. Säsong, efter säsong, efter säsong, något som blivit tydligt för den som följt silly season de senaste säsongerna. I år kanske de lyckas bli av med detta återkommande underskattande dock?

Vad gäller själva matchen tänkte jag mest att Gävle gjorde en bra insats. Gävle höll huvudena (i vart fall mestadels) kalla och lät sig inte brytas ner under matchen. Detta trots att de låg under vid flera tillfällen. Dalen fick rulla ganska mycket boll och försökte skapa lägen, men det gick väl lite sisådär tycker jag. Dalen stod inte för någon jätteinsats, men gjorde egentligen inte heller en dålig match. I stället tycker jag att Gävle förtjänar beröm för att de spelade sitt spel enligt planen och gjorde det bra.

För Dalens del kände jag att Alexander Bodén och Patrik Suchanek stack ut positivt medan Johan Eriksson var ovanligt osynlig på planen. Och på tal om Suchanek förresten. Känslan var att han inledningsvis var inställd på att skjuta. Äntligen tänkte jag. Patrik Suchanek har enligt mig ett bra skott, ett skott som vi dock alltför sällan får se. Jag hoppas i vart fall få se mer skott från den duktige backen. Jag och min fru diskuterade vilka som skulle få spela efter Dalens timeout i slutet av tredje perioden. Jag konstaterade att här måste de väl ändå sätta in Patrik Suchanek och Mattias Ljunggren tillsammans. Mycket riktigt. Tyvärr fick vi inte sett ett mål för Dalens del, men jag tycker att ledningen valde rätt spelare. Det hade kanske behövts något tidigare dock.

I övrigt saknades Stefan Dellsand-Lindberg. Han har haft bra fart i att driva upp spelet och kunde kanske ha bidragit med viktiga kvaliteter i denna match.

 

Tänkte skriva lite kort om bottenstriden i tabellen också. Jag håller ju personligen tummarna för att Granlo lyckas ta sig upp ovanför strecket och får stanna kvar i SSL i år. Huvudsakligen består väl kampen om att inte åka ur SSL just nu mellan Granlo, Sirius och i viss mån även Warberg.

Warberg verkar ändå ha vaknat till på sistone och jag tror ändå inte att de kommer att vara nere under strecket när säsongen är över. Frågan står i stället mellan Sirius som klart underpresterat i år, samt Granlo som har erfarenhet av just detta, men som tack vare envishet och några skickliga spelare ändå lyckats hålla sig kvar tidigare. Får vi se Granlo eller Sirius i SSL nästa säsong? Kollapsar Warberg och riskerar nedflyttning? Det kommer att bli spännande att följa den så kallade bottenstriden framöver.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>