Tuffa möten för Dalen framöver, spännande Umeå-innebandy och bottenstriden fortsätter

Det har varit mycket annat som upptagit min tid på sistone och planerade inlägg här i bloggen har därför av nödvändighet skjutits upp tills vidare.

För Dalens del väntar närmast bortamatch mot Pixbo på söndag och sedan hemmamatch mot Storvreta nästa helg. Tuffa motstånd. Svåra matcher. Precis den sortens matcher Dalen vanligen är som allra bäst enligt mig. Och som åskådare är det ingen match jag ser fram emot mer på säsongen än hemmamatchen mot Storvreta!

Är det någon som följt Dalen som undgått att se den viljestyrka som finns på planen när laget möter Storvreta? Och det finns ju goda skäl till att vilja slå Uppsala-laget! Dalen förlorade sin första SM-final mot just Storvreta, och året därpå skrällde nederlagstippade Dalen och slog oväntat ut favoriten Storvreta i semifinalen, men förlorade sedan mot Falun i finalen.

I år ser det lovande ut för laget från Umeå. Får vi se Dalen i final i år igen? Jag tror att det mycket väl kan bli så, även om det självklart är en oerhört tuff utmaning. Sett till de lag som kämpar om slutspelsplatserna finns det helt klart lag som passar Dalen bättre, men också lag som passar Dalen sämre i en slutspelsserie.

Spekulationer, spekulationer, men att spela en 7-matchers omgång mot exempelvis fysiskt tuffa Linköping eller hårt kämpande Mullsjö måste ju vara väldigt tröttsamt för motståndarna. Falun vore ju mardrömmen för vilket lag som helst, men samtidigt, ju större någon är, ju hårdare faller de.

Ta Pixbo från förra året som blev utslagna redan i kvartsfinalen mot Helsingborg som spelade med mer hjärta och hade en spelplan som Pixbo slutligen inte klarade av att övervinna. Jag minns besvikelsen över att inte få se Pixbo möta Falun i final, men också hur imponerad jag var över Helsingborgs insats. Helsingborg som i mina ögon annars varit ganska osynliga. Det talas ju ofta om hur svajiga de varit, blandat mäktiga prestationer med riktiga bottennapp. Jag antar att det bidragit till att de flugit under min radar.

 

Och på tal om spekulationer. Jag har nämnt ”bottenstriden”, alltså, de lag som kämpar för att hålla sig kvar i svenska superligan i år. Jag syftar huvudsakligen på Granlo, Sirius och Warberg. I helgen väntar ett möte mellan Sirius och Warberg i Varberg, medan Granlo möter Växjö på bortaplan.

Jag hoppas verkligen att Granlo lyckas jobba till sig någon poäng mot Växjö, men jag tror inte att det kommer ske. Växjö är bra även i år och det är ingen slump att de ligger på slutspelsplats. Å andra sidan har Granlo så mycket att vinna och kan bli ett jobbigt motstånd för Växjö. Om Granlo tar tre poäng samtidigt som Warberg vinner hemma mot Sirius är det plötsligt Sirius som ligger på nedflyttningsplats. Alla tre lagen har dock mycket att spela för och ingen av dem ger sig nog lätt i dagsläget.

 

Mycket innebandy i helgen. På damsidan i svenska superligan väntar på söndagen matcher mellan Dalen och Malmö, samt Iksu mot Endre. För Dalens del är det en match om viktiga poäng för slutspelsplats, medan matchen mellan Iksu och Endre är en riktig toppmatch. Vilka vinner? Jag håller Dalen och Iksu som favoriter, men ingenting är säkert i innebandy.

I norra allsvenskan spelar även Team Thorengruppen (TTG) hemma mot Tyresö Trollbäcken på söndag. För en gångs skull, känns det som, spelar TTG hemma på en tid som inte krockar med Dalens match, men jag har beklagligen inte möjlighet att se den ändå. Jag och min fru brukar försöka se så mycket TTG-matcher vi hinner med, men det har varit svårt denna säsong. Noterbart är att de spelat riktigt, riktigt imponerande redan från start av säsongen. Förra säsongen varvade de ju upp efter juluppehållet, men föll på målsnöret och fick inte kvala till SSL. Året före det förlorade TTG mot Kais Mora i kvalserien, men det var jämt och det var nära.

I år kan TTG mycket väl nå hela vägen. De har ett fysiskt spel som är både underhållande att titta på och som ger resultat. Jag ska inte gå in på TTG särskilt ingående här och nu, men jag har varit imponerad av spelare som Peter Reinholdt och Erik Ställ. De har också värvat bra, Adam Berglund är enligt mig på tok för bra för att spela i allsvenskan, men vi får nog se honom i SSL snart igen om laget fortsätter på den inslagna vägen.

Sammanfattningsvis finns det mycket underhållande innebandy att välja på i helgen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>