Jämn match i Göteborg

Som väntat spelades det en svår match i Göteborg när Dalen mötte Pixbo på bortaplan. Pixbo är ett lag som är kända för att rulla mycket boll och som också gör det väldigt bra. Dalen förväntades nog spela mestadels försvar och gå på kontringar. Så var dock inte matchbilden, utan det var i stället en jämn match där Dalen överraskade med att ha mycket boll mot Pixbo.

Resultatmässigt såg det möjligen ut som om Pixbo hade det lätt på planen fram till slutet av tredje perioden, men själva matchen såg inte alls ut så. Det var jämt mellan lagen och Jon Hedlund spelade väldigt bra i målburen för Pixbos del. Jag vågar påstå att Hedlund faktiskt var den huvudsakliga anledningen att Pixbo fick med sig alla tre poäng. Han visar ju också varför han är uttagen till landslaget.

Hur var matchen i övrigt då?

Mållöst efter första perioden, 3-1 till Pixbo efter andra och en enormt spännande tredje period. Extrem sammanfattning. Räknar med att referat kommer att finnas på andra sidor. Jag tänker främst fokusera på några av mina noteringar från matchen.

Ville Turula spelade bara, vad jag kunde se, i de första två perioderna, men fick göra mål i andra perioden. Jag nämnde tidigare efter matchen mot Mullsjö att Turula spelade bra på backpositionen i den matchen där han fyllde ut för Stefan Dellsand-Lindberg som är skadad vad jag hört. I matcherna därefter har det varit lite svajigare för honom, med både bra och mindre bra prestationer. Idag gjorde han dock en riktigt bra match. Gjorde Dalens första mål, vann viktig tekning i egen sarghörna, följde upp det offensiva spelet kvickt och utan att tveka och vågade också skjuta när möjligheten dök upp.

Martin Tokos inledde matchen väldigt bra och var upphov till flera fina lägen och gav bland annat Marcus Berglund möjligheten att skjuta på öppet mål. Dessvärre var Berglunds sikte felinställt och bollen gick långt utanför. Tokos spelade även fram bollen till Ketil Kronberg som tar emot den och petar upp den i luften och skjuter på egen volley in den i målet. Kommentatorerna tackade Kronberg för uppvisningen och kallade det magi. Jag håller med. Tack för magin Kronberg!

I tredje perioden gick Dalen ner på spelare, men backarna fortsatte att imponera. Lukas Harnesk kämpade frenetiskt, Patrik Suchanek tillät inte Pixbo att rulla bollen ostört och Mattias Ljunggren spelade bra både i defensiven och offensiven, inte minst i power play när han dundrade in skottet bakom Hedlund.

I slutskedet av matchen fick Dalen ännu ett power play och gjorde det otroligt bra. Uppspel från Ljunggren till Bodén som lade den i mitten till Johan Eriksson som gjorde mål. Power play-uppställningen förtjänar klart beröm efter dagens match!

Visst hade det varit roligt med poäng mot Pixbo, men jag tycker att Dalen visade prov på ett spel som vissa kanske inte väntar sig från Dalen som nästan alltid nämns som laget som spelar tajt försvar och kontrar. Visst kan de föra spel också när det behövs!

 

 

Kan även kort notera att bottenstriden börjar spricka upp lite mer. Sirius vann mot Warberg på ordinarie tid och avståndet för Granlo att ta sig upp över nedflyttningsstrecket ökar därmed. Nu ligger Granlo fem poäng från säker mark.

Jag hade inte möjlighet att se någon av matcherna, men har uppmärksammat att Dalens damer dessvärre förlorade med uddamålet mot Malmö. Iksu vann mot Endre efter förlängning och Team Thorengruppen vann mot Tyresö Trollbäcken, även de med uddamålet.

Sammantaget? Jämn innebandy-helg för lagen från Umeå.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>