Kort om Växjö – Mullsjö och lite tankar inför söndagen

Jag hade inte själv möjlighet att se matchen mellan Växjö och Mullsjö, även om det på förhand kändes som en riktig underhållningsmatch. Lagen lär ju ha en hel del känslor uppbyggda gentemot varandra efter förra årets slutspel där Mullsjö slutligen besegrade Växjö. Men det var jämna matcher i en jämn kvartsfinalserie.

Min fru såg däremot matchen och har skrivit några rader som jag tänkte lägga upp här nedan:

 

Derbyt mellan Växjö – Mullsjö

Förutsättningarna var sådana att Växjö vid en vinst på ordinarie tid i praktiken skulle vara klara för slutspel tack vare deras stora fördel i målskillnad gentemot AIK.

Matchen spelades i Växjös Fortnox Arena som var nästan fullsatt. Den inleddes med många kontringar, främst för Växjö, vilka verkligen fick matchen dit de ville med två snabba mål. Mullsjö startade skakigt, men hade även lite otur med att bollen inte studsade deras väg. Mullsjö jagade på och försökte öka tempot i matchen, men drabbades av ytterligare ett mål bakåt när Växjö gjorde 3-0 i slutet av första perioden.

Växjös målvakt, Eero Kosonen, storspelade och gjorde enormt bra räddningar. Tio minuter in i andra perioden sköt Petter Van Keppel äntligen in Mullsjös första mål (4-1 till Växjö). Mullsjö trummade på med sitt spel och försökte komma ikapp medan Växjö spelade tajt försvar och gick på kontringar, vilket också gav utdelning för Växjö som drog iväg till 5-1 genom Oliver Uhrberg.

Matchen slutade med en välförtjänt vinst för Växjö, 6-3, och var en underhållande match att titta på. Växjö släppte aldrig sin ledning till Mullsjö som desperat försökte ta ikapp utan några resultat.

/Maria

 

Tack för den sammanfattningen älskling!

 

Söndagen bjuder på ett flertal intressanta matcher, men de jag kommer att hålla extra koll på är främst:

  • Dalen – Växjö
  • Warberg – Granlo
  • Mullsjö – Falun

 

Matchen mellan Dalen och Växjö kommer jag att följa från läktaren. Här är det otroligt viktiga poäng för båda lagen som kommer göra allt i sin makt för att knipa den åtråvärda fjärdeplaceringen i tabellen. Båda lagen är kända för sina kontringsspel och båda lagen har skickliga målvakter. Det kommer garanterat att bjudas på underhållning med andra ord!

Warberg och Granlo möts alltså i den näst sista omgången. Båda lagen vill desperat hålla sig kvar i svenska superligan (SSL). Warberg har klar fördel, de ligger fyra poäng ovanför Granlo och kan faktiskt förlora matchen mot Granlo utan att förlora sitt kontrakt i högsta ligan. För Granlo är det däremot en måste-match. Förlust innebär att laget åker ur SSL. Spänning när den är som bäst!

Mullsjö och Falun, viktig match för Dalen, främst därför att en vinst för Falun hjälper till att hålla undan Mullsjö från fjärdeplaceringen i tabellen. Heja Falun alltså.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>