I morgon börjar det…

Jag har egentligen inte mycket jag tänker skriva här och nu, men i morgon börjar det. Och jag kan knappt bärga mig! Äntligen! Det är slutspel och som både jag och min fru förutspådde redan under silly season – är Dalen vidare till slutspel!

På många håll har det diskuterats tippning – delvis vilka tränare som tippade rätt inför säsongen, men även hur det kommer gå i kvartsfinalerna.

Jag kan konstatera att mitt ”tips” inför säsongen var sisådär.. eller ja, det var ganska dåligt om jag ska vara ärlig. Nu skrevs det aldrig ut innan säsongen eftersom jag tog sådan tid på mig att komma igång med bloggen men i slutändan hade jag fel på många placeringar. Det var dock roligt att jag tippade rätt åtta lag till slutspelet i alla fall, även om det bara var Storvreta som landade ”rätt”. Jag hade en viss förväntan om att Falun skulle lyckas peta ner Pixbo till en andra plats, men nej då. Pixbo är grymt starka i serien, kanske är det denna säsong de lyckas ta det med sig även i slutspelet.

 

Trots att jag borde veta bättre ska jag dock ge mig på ett försök att tippa kvartsfinalerna.

Pixbo – Linköping (4-3)

Vad kan jag säga? Jag tror ändå på Pixbo i år. Men Linköping blir inte ett lag som faller med 0-4 i matcher. Det bör bli jämt. Jag ser mycket fram emot att följa första matchen på fredag för att se vilket lag som tar för sig mest.

 

Falun – Mullsjö (4-2)

Falun kommer inte att åka ut mot Mullsjö, men Mullsjö är bättre än vad deras placering ger sken av. Känslan är att Mullsjö på hemmaplan kan bli tuffa, och visst borde Mullsjö kunna knipa två matcher?

 

Storvreta – Helsingborg (4-1)

Helsingborg var överraskande bra mot Pixbo under kvartsfinalerna förra året. Jag tror dock att Storvreta kommer vara förberedda. De har dessutom sett riktigt bra ut på sistone, vad jag sett. Helsingborg kan visserligen överraska åt endera håll, men jag tror att detta blir en ganska klar omgång som Storvreta tar hem. Jag hoppas dock att jag har fel och att det blir jämnare.

 

Växjö – Dalen (3-4)

Här kommer det att bli tuffa och jämna matcher, men Dalen vinner i slutändan. Det har pratats en del om att en del av Växjös styrka är att de har unga, hungriga spelare. Jag tror dock att för slutspelsmatcher är det viktigt med rutin, och Dalen har ett flertal spelare som kommer vara viktiga här och som ger Dalen en viss fördel.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>