Växjö – Dalen = 3-4 (0-1 i matcher)

Ikväll bjöds det på underhållning – tack vare två lag som spelade riktigt bra innebandy och tack vare en professionell sändning av Växjö! Riktigt bra kommentatorer också!

Det var högt tempo i matchen. Båda lagen hade chanser, det kontrades för fullt och försvaren kämpade och slet för att inte bjuda på något. Målvakterna levde upp till förväntningarna och spelade bra. Vad var det då som gjorde att Dalen vann den första matchen i kvartsfinalen mot Växjö?

Matchen var jämn och det var aldrig säkert för en sekund vilket lag som skulle få med sig vinsten. I vart fall under ordinarie speltid. Något hände under övertiden, där syntes rutinen hos spelare som Jonas Svahn, Ketil Kronberg, Alexander Bodén och Johan Eriksson. Där tycker jag att de stack ut och Dalen tog därigenom tillbaka rodret efter att ha tappat kontrollen helt under sista delen av tredje perioden.

Jag vill även lyfta två spelare som för många som inte följer Dalen förmodligen är ganska okända, men som definitivt förtjänar att nämnas. Lukas Harnesk och Jim Johansson. Harnesk stod för viktiga brytningar och ett riktigt solitt försvarsspel, för att inte tala om närapå-målet i numerärt underläge. Jim Johansson nämns för ovanlighetens skull inte för sina fina skott, utan även han för sitt hemjobb och försvarsspel.

Ledsen för ett något trött inlägg, men för att summera matchen: Här bjöds det på allt jag efterfrågade senast lagen möttes!

Och kvällens citat kommer nog från tränare Nordén i Växjö som kommenterade Dalens försvar som: ”Sveriges lägsta försvarsspel i landet”. Det fick i alla fall mig att dra på smilbanden.

 

Övriga kvartsfinaler då?

Jag såg inte matcherna, uppslukad som jag var av Dalens match. Men, jag kan glatt konstatera att både Helsingborg och Mullsjö stod upp mot sina favorittippade motståndare och skakade om den här kvartsfinalserien ordentligt! Riktigt roligt, i slutspel ska inget vara givet!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>