Inför Dalen mot Linköping

Det har gått några dagar sedan jag skrev sist, men visst har det funnits tid för innebandy även om jag inte skrivit något om det. Mullsjö slet och kämpade till sig en sjunde match i kvartsfinalerna mot Falun, men fick i slutändan se sig besegrade. Riktigt bra jobbat av Mullsjö dock. Vem hade trott att det skulle bli så jämt, med 4-3 i matcher mot guldfavoriterna Falun? Inte jag i alla fall, som tippat 4-2 till Falun.

Nu blir det i alla fall två riktigt intressanta semifinalomgångar där Falun möter Storvreta och Dalen möter Linköping. Jag ska försöka se så mycket innebandy jag bara hinner med, men fokus hamnar i första hand på Dalen såklart.

 

Jag gick i tankar kring Dalen mot Linköping under morgonen och funderade framför allt kring vad Dalen måste plocka fram för att kunna slå Linköping. Det är ärligt talat inte ett lag jag gärna skulle möta i bäst av sju om jag fick välja. Att Pixbo som fick välja först valde Linköping kom faktiskt som en överraskning för mig. Jag undrade om de verkligen förstod vad de gett sig in på. Linköping är ett lag som i mina ögon består av stora och starka spelare som kör ett hårt fysiskt spel som nöter ner motståndarna. Förutom sitt robusta försvar har de ju dessutom duktiga offensiva spelare som Matej Jendrisak och Christian Mattsson (jisses kan den killen lira innebandy eller vad?). Dessutom får vi se en gammal Dalen-favorit – Milan Tomasik – som lämnade Gotland för att spetsa Linköping. Tomasik har ett bra sinne för spelet och kan definitivt ställa till bekymmer för Dalen.

För Dalens del kommer det handla mycket om att inte tumma på försvarsspelet och att ta tillvara på chanserna som erbjuds. Att stå upp mot det fysiska spel Linköping kommer att spela. Här tänker jag spontant på Alexander Bodén som lite av en symbol för vad Dalen behöver ta med sig i matcherna – den där orädslan Bodén har för att ge sig in i närkamperna, trots att motståndarna är storväxta. Att inte vika sig trots att det blir tufft på planen. Jag tror att det varit en bra uppvärmning för Dalens del att få spela mot Växjö. Det har varit en del grinigheter på planen och Dalen har för det mesta varit bra på att hålla huvudet kallt och kämpa sig genom det. Det måste man fortsätta med.

 

En liten och något subjektiv observation också:

I denna semifinalserie får vi se världens bästa tjeckiska innebandyspelare på planen när Martin Tokos och Patrik Suchanek i Dalen möter Matej Jendrisak och Milan Tomasik i Linköping. Lite extra krydda till en redan stark semi?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>