Januari – innebandymånaden?

Så närmar sig 2017 med stormsteg, även om det i skrivande stund är några dagar kvar. Jag kikade lite närmare på hur spelschemat ser ut framöver och jag tror knappt att det är sant! Om spelschemat stämmer bjuds det på enorma mängder innebandygodis framöver… Här kommer en sammanställning av Dalens närmaste matcher:

December (hemma – borta):

29: Dalen – Mullsjö

 

Januari (hemma – borta):

7: Dalen – Helsingborg

11: Falun – Dalen

15: Dalen – Växjö

18: Sirius – Dalen

22: Warberg – Dalen

26: Dalen – Karlstad

28: Höllviken – Dalen

 

Februari (hemma – borta):

1: Dalen – Team Thorengruppen

8: Dalen – AIK
Det innebär alltså att det spelas tio matcher under ungefär fem veckors tid.

Galet! Helt vansinnigt – och helt fantastiskt! Äntligen drar herrarnas SSL igång på riktigt igen!

 

Några ord om matchen mellan Storvreta – Dalen (4-4)

Det såg ett tag ut som om Storvreta skulle ta hem samtliga tre poäng, den för matchen hete Jimmie Pettersson gjorde nämligen sitt tredje mål för matchen och drygade ut Storvretas ledning till 4-2 med cirka 7 minuter kvar av tredje perioden. Hur svarade Dalen på detta? Skickade in Patrik Suchanek förstås!

Den tjeckiska landslagsbacken gjorde precis som under VM och var en nyckelspelare i jakten på kvitteringen. Med hjälp av Fredrik Edholm satte Suchanek 4-3 och lade sedan med cirka halvminuten kvar av tredje perioden över bollen till Patrik Rokka som satte 4-4. Väl i övertid blev det dock mållöst för båda lagen.

När jag summerade matchen för mig själv konstaterade jag att Storvreta var klart effektivare i så kallade ”special teams”, det vill säga, numerära över- och underlägen. Det blev två mål i numerärt överläge för Uppsalalaget, medan Dalen däremot missade samtliga av de tre tillfällen som det bjöds på under matchen. Bortalaget Dalen kändes däremot starkare i spelet fem mot fem och någonstans kändes slutresultatet lite rättvist ändå. Storvreta lyckades inte stänga matchen där i slutet av tredje perioden och skotten slutade 19-26 till Dalen.

Annars var det kanske inte en match som går till endera lags historia för bästa prestation. Det märktes att det varit ett längre uppehåll och som åskådare får vi nog dessvärre räkna med att det tar några matcher innan spelet är på topp igen för de flesta lagen.

 

Team Thorengruppen mot Karlstad (6-7)

Jag kikade även på matchen mellan Team Thorengruppen (TTG) och Karlstad som slutade 6-7 efter stor dramatik efter att TTG hämtade ikapp ett stort underläge, nästan identiskt med den första matchen lagen emellan där i början av säsongen. Det stod 0-4 till bortalaget efter första perioden och Karlstad kändes bra, medan TTG var lite vilsna. Hemmalaget jagade dock ikapp och bet sig fast i matchen och var nog så nära att tvinga matchen till förlängning, men fick dessvärre se sig besegrade på ordinarie tid i slutändan. Roligt dock att Victor Nensén, inlånad från Umeå City i norra allsvenskan, fick göra ännu ett mål i SSL. Han vet uppenbarligen hur han ska göra för att hitta nätet.

 

Bottenstriden då?

Fortsätter vara tajt och spännande. Nu ligger både Karlstad och TTG på 18 poäng efter 15 spelade omgångar.

Warberg har 15 poäng efter 16 spelade omgångar och ligger strax före Höllviken som spelat ihop 14 poäng på 16 matcher.

 

Spännande?

Missa inte heller att Sirius har 18 poäng efter 15 omgångar också. Det är med andra ord jämnare än någonsin i kampen om att hålla sig kvar i SSL.

Nu har visserligen Warberg äntligen löst tränarsituationen (de själva försatte sig i…) och meddelat att meriterade och erfarne Ulf Hallstensson kliver in som tränare. Frågan många av oss ställer är givetvis hur detta kommer att påverka Warberg. Lyckas de bättra på poängsnittet, eller blir det en fortsatt tuff säsong för Warberg?

Ett annat intressant lag är förstås AIK (2.0). De ligger efter 14 spelade matcher på en stabil 9:e placering med 19 poäng, vilket jag tycker är riktigt imponerande med de förutsättningar de haft för säsongen. Även här blir det förstås intressant att se vad som händer framöver. Lyckas nya AIK fortsätta haka på i jakten om en slutspelsplats, eller finns det en risk att laget halkar ner i bottenstriden?

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>