Dalen-silly, sociala medier, frågetecknet, återvändare? och Kung Ketil

Så, kanske inte det matigaste inlägget, men jag tänkte skriva ner lite av det vi noterat på sistone gällande några spelare vi troligen/kanske/förhoppningsvis/eventuellt(?) får se i Dalen nästa säsong och även en spelare vi med säkerhet vet har valt att lämna.

 

Sociala medier

Här tackar jag min kära fru Maria för detektivarbetet via vissa sociala medier, eftersom jag själv inte använder instagram och är slarvigt inaktiv på facebook (men däremot spenderar alldeles för mycket tid på twitter) – tillsammans har vi famlande hittat inlägg och utlåtanden av Lukas Harnesk och Patrik Rokka som båda ser fram emot nästa säsong med Dalen.

Jag säger bara såhär: Ursäkta språket, men fan vad gött! Nöjet är helt och hållet vårt (publikens)!

 

Plastpodden

En av Dalens största stjärnor blev ju förresten intervjuad i Plastpodden, en innebandypodd av Lars Lindberg (kommenterar Cmore och har även hållit i sportquizen på Allstar i Umeå) där han intervjuar intressanta profiler inom innebandyn. Trevlig kille och väldigt trevligt initiativ!

Så om ni inte redan gjort det, gå in på google och sök på plastpodden.

Nå, åter till sillyn. Vem blev intervjuad och vad sades egentligen? Utan att spoila för mycket, det var Måns Parsjö Tegnér som intervjuades och även han pratade om den kommande säsongen i Dalen. Mycket intressant intervju, in och lyssna!

Och puh, det känns ju inte direkt otryggt att kunna räkna med landslagsmålvakten nästa säsong. För inte har ni väl missat att Parsjö-Tegnér tagits ut av nye förbundskaptenen Mikael Hill i bruttotruppen till The world games?

 

Frågetecknet

Jag har skrivit det tidigare: frågetecknet i Dalen är vad som händer med den tjeckiske landslagsbacken Patrik Suchanek. Ja, Suchanek har blivit uttagen till landslaget inför spelen som går av stapeln i Polen i sommar.

Jag har gjorde lite grävande i tidigare artiklar och hittade en från april 2015 där det framgick att Suchanek förlängde två säsonger med Dalen, vilket innebär att det finns vissa frågetecken kring vad som händer nu.

Förlängning? Eller väljer Suchanek att likt tidigare kedjekamraten Milan Tomasik lämna Dalen för något annat lag? För jag har ärligt talat svårt att se att Dalen skulle välja att inte förlänga med Suchanek, såsom hände med tjecken Martin Tokos efter föregående säsong.

Suchanek har levererat varje säsong i Dalen och det skulle ärligt talat gräma mig om han inte fortsätter i Dalen, men vi får se vad som händer. Rätar frågetecknet ut sig till ett utropstecken?

 

Kuggen med det långa kontraktet

Mattias Ljunggren skrev på för ytterligare fem säsonger med Dalen för inte så länge sedan, vilket om jag uppfattat det rätt därmed innebär att han är Dalen trogen till och med år… 2021(?) om han inte väljer att återgå till Sandviken, eller om något annat oväntat skulle inträffa.

Alltså det här med att skriva på för fem år säger väl en hel del om huruvida han trivs bra i laget och föreningen? Ljunggren känns som en mycket viktig kugge i Dalen och det känns fantastiskt att kunna räkna med den offensive backen även nästa säsong!

 

Dramatiken kring Ketil Kronberg

Eller var det egentligen så mycket dramatik? Kanske inte, men för de av er som inte hängt med i lokaltidningen här uppe så var det i alla fall så här:

När Dalen åkte ur slutspelet framgick det kort därefter av en artikel i Västerbottens-kuriren (VK) att Team Thorengruppen var intresserade av att försöka värva Dalens lagkapten Ketil Kronberg som har ett utgående kontrakt.

Som vi sett så ofta under säsongen lades det fram lite på ett sätt i stil med att ”Dalen ska akta sig, Thorengruppen är här för att bli bäst på herrsidan i Umeå!”. Vi har hört det förut, kanske lite kaxigt, men jag tolkar det som ett sätt att försöka bygga upp derbykänslan mellan lagen och derbykänsla är kul.

Ännu mer glädjande var det dock att dagar senare läsa att Ketil Kronberg svarat VK:s journalist att det bara är ett lag som gäller för honom och att det laget är Dalen!

Vad mer går det att säga? Kung Ketil!

 

Återvändare?

Det är tacksamt att VK har journalister som gärna gräver fram lite innebandy-silly, jag grottar nämligen mer än gärna ner mig i spekulationerna och ryktena :)

Bland annat framgick det av en artikel att Adam Berglund som gick från Dalen till Team Thorengruppen är kontraktslös för tillfället och inte verkar ha bestämt sig hur det kommer bli. Eller så kanske han valt att inte avslöja något till VK i alla fall.

Jag tolkade det så att både Thorengruppen och Dalen haft kontakt med Berglund, men visst är det lätt att anta att han väljer en fortsättning i Thorengruppen? Personligen skulle jag dock inte ha något emot en comeback för Berglund, han är en duktig back med fina kvaliteter, även om just Dalens backsida ser riktigt stark ut som den är.

En annan återvändare det tisslats lite om är Filip Stenmark, lagkaptenen i Warberg som dessvärre åkte ur svenska superligan denna säsong. Ingenting är bestämt gällande var han ska ta vägen, eller om han stannar kvar i Warberg, men han uttryckte sig positivt om Dalen, en klubb som han ser närmast som en moderklubb.

Mycket intressant, men jag vågar inte dra några slutsatser ännu.

 

Världens bästa boxplaylirare

Vad jag läst skrev Jonas Svahn på för tre säsonger när han gick till Dalen för två säsonger sedan. Chanserna att vi får se världsklassige Svahn göra underverk ännu en säsong i Dalen är därmed stora! Det ser vi fram emot!

 

Bulldozern lämnar Dalen

Slutligen till de mindre glädjande nyheterna. Albin Andersson har meddelat att han lämnar Dalen för att spela i Team Thorengruppen.

Tråkigt förstås, men jag kan samtidigt förstå beslutet. I Thorengruppen kan han spela det där sköna något vårdslösa offensiva spelet han är så duktig på och förhoppningsvis får han möjligheten att fortsätta utvecklas i det nya laget.

Lycka till Albin!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>