Läs tränare Christian Hjorts tankar och svar om Dalen

Jag ställde några frågor till tränare Christian Hjort i Dalens herrlag och som utlovat får ni här ta del av hans kloka och intressanta tankar och svar. Håll till godo!

 

Dela gärna med dig av dina tankar från säsongen som varit – vad har du varit nöjd med under säsongen och finns det något du varit mindre nöjd med?

Tycker vi tog ytterligare ett steg i vårt försvarsspel. Vi släppte in 15 mål mindre än det lag som släppte in näst minst mål. Så det är jag givetvis väldigt nöjd med.

Tycker vi i början av säsongen tog stora steg framåt i vårt anfallsspel. Tyvärr fick vi efter en liten dipp i vårt spel lägga ner utvecklingen av anfallsspelet och backa bakåt i planen för att enbart fokusera på resultatet. Det är jag missnöjd över. Vi behöver utveckla vårt anfallsspel och göra mer mål för att kunna tävla med dom bästa lagen i serien.

 

Säsongen 2016/17 har visserligen precis tagit slut, men jag förmodar att ni redan påbörjat arbetet inför nästa säsong. Hur är känslan i laget just nu, vad tar ni med er till nästa säsong och vad upplever du att ni bör eller kan utveckla eller förändra inför nästa säsong?

Vi behöver justera truppen för att kunna spela det anfallsspel som vi vill och det har vi börjat göra inför nästa säsong.  Dagens innebandy ställer höga fysiska krav på spelarna och den försöker vi förbättra på våra spelare inför nästa säsong.

Finns en stor koppling mellan tabellplacering och fysiska kapaciteten på spelarna. Därav justeringen i truppen.

 

Har du någon, eller några specifika spelare eller spelartyper du håller ett extra öga på och gärna skulle se som tillskott till Dalen för nästkommande säsong?

Johan Samuelsson och Robin Nilsberth är givetvis drömvärvningar för oss. Sedan behöver vi forwards som gör och vill göra poäng.

 

Från läktaren ser publiken dig ofta sittandes längs sargen när du överblickar en pågående match. Är detta något du medvetet gör för att få en annan vinkel, eller beror det på något särskilt?

Finns nog ingen speciell anledning utan jag lever mig in så mycket i spelet och tycker att jag får en bättre blick över spelet när jag sitter ner.

 

Skulle du vilja passa på att hylla eller lyfta fram någon eller några särskilt från laget utifrån säsongen 2016/17? Kanske någon spelare du tror kommer få en avgörande roll nästa säsong?

Tycker att Marcus Berglund tog stora steg förra säsongen. Tycker även att Lukas Harnesk höll en väldigt hög och jämn nivå för oss.

 

Hjortpics har blivit en hit på sociala medier, men jag tror att det är fler än jag som är nyfikna på om du har en egen Hjortpic som är din personliga favorit?

Haha ingen aning.

 

Det är även fritt fram att dela med dig av några tankar eller synpunkter till bloggen om du skulle vilja! Jag tänker att många är nyfikna på silly season, kan vi förvänta oss några härliga sillybomber för herrlaget framöver?

Enda jag kan avslöja är att vi har klart med tre spelare som vi ej har gått ut med och att vi just nu har 1-2 platser kvar att fylla i truppen.

 

 

En kommentar

  1. Pingback: Dalen-silly, guldsteget och debuten, förlängning och nyförvärv | Kämpa Dalen!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>