Dalen deltar i Bohemia Trophy 2017

Här kommer ett ganska kort inlägg om något jag uppmärksammade häromdagen: Dalen åker till Tjeckien för att delta i Bohemia Trophy 2017 den 28 juni till och med den 2 juli!

För de av oss som dessvärre inte har möjlighet att närvara på plats, vilket torde vara de flesta, har det utlovats rapportering via appen sportswik – bara in och följa Dalen där så kan vi se hur det går för vårt kära Umeålag!

Cupens hemsida är https://www.bohemiatrophy.cz/en/ och där framgår även vilka lag som deltar. Och visst finner vi ett antal bekantingar utöver Dalen där? Några spontana kortfattade reflektioner bjuder jag på nedan:

 

AIK 2.0(2.1? sak samma, nya unga AIK!)

Från svenska superligan deltar utöver Dalen även AIK vilka lär bidra med en hel del fart och fläkt om de fortsätter på den inslagna vägen från den senaste säsongen i Sverige. Joakim Olsson har visserligen lämnat för spel i Sirus, men det har varit en hel del hype kring en viss spelare som anslutit till AIK och som möjligen kan väga upp det stora tappet det innebär att förlora Olsson.

Hampus Pettersson, #HP36, som vad jag förstår varit känd i allsvenskan norra för att bjuda på schyssta ”lasermackor” (passar som leder till mål, för oss som inte pratar flytande innebandy) till den noterbara målskytten Andreas Stefansson. Det är en obekant spelare för mig, Pettersson, annat än ryktesvägen, men visst känns det lite spännande att se vad de kan åstadkomma tillsammans?

Om AIK ställer upp med de båda under cupen blir det sålunda mycket intressant att se hur många poäng Stefansson och Pettersson lyckas skrapa ihop tillsammans.

 

De tjeckiska lagen

Dessvärre har jag mig veterligen aldrig sett Sokol Pardubice och har därför inga reflektioner kring laget, men både Technology florbal MB respektive ACEMA Sparta Praha har tidigare deltagit i Scandic cup och bör kunna bjuda på en hel del underhållande innebandy. Det har visserligen varit uppenbart att de tjeckiska lagen haft en bit kvar för att kunna mäta sig till fullo med SSL-nivån när jag sett dem, men det har funnits individuella spelare där som visat stor skicklighet och deras lagsammanhållning respektive kämpaglöd har varit rent utsagt inspirerande.

Technology florbal MB kommer till Scandic cup även i år och jag vill minnas att de kan vara rejält jobbiga för motståndarna. Om jag inte missminner är det även så att den forne Dalenspelaren Milan Tomašík numera spelar där sedan han efter den avslutade säsongen valde att lämna Linköping och flytta tillbaka till Tjeckien. Mycket intressant och de bör vara ett lag att räkna med i Bohemia trophy!

 

Tigers Langnau

…vet jag väldigt lite om. Om jag inte missminner är det dock ett slutspelslag i NLA, alltså den schweiziska ligan, men, och detta är ett enormt men, de har bröderna Samuelsson – Johan och Anton. Behöver jag säga mer? Underhållning lovas!

 

Spelschemat:

Spelschemat finns publicerat på följande sida: https://www.bohemiatrophy.cz/en/games.html men för den som håller extra koll på Dalen spelar Umeålaget matcher följande dagar och tider:

28/6 kl. 19.15 spelar Dalen match mot Technology florbal MB

30/6 kl. 19.15 spelar Dalen match mot Tigers Langnau

Därefter spelas slutspelet den 1-2 juli.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>