Uppladdning herr-premiären SSL: Jonatan Brolin inför AIK-Dalen

Om bara några timmar drar svenska superligan igång på herrsidan för IBK Dalens del och premiärmatchen spelas borta mot AIK.

Som uppladdning inför premiären tänkte jag att det vore både intressant och lämpligt att passa på att ställa några frågor till den hårt analyserande och mycket trevlige tränaren i Dalen, Jonatan Brolin. Så för att stilla begäret något, passa på att hugga in och ta del av Brolins tankar nedan!

 

Hej Jonatan,

För de läsare som möjligen inte vet vem du är – presentera dig gärna kort och berätta om vad du har för anknytning till Dalen!

Jag är en Umeå uppvuxen kille som nu blivit 32. Är fostrad med innebandy sen fritids och var med och startade upp Umeå IK:s innebandysektion (rättare sagt min pappa startade sektion, jag spelade innebandy). Jag fastnade tidigt på Gammliahallens läktare och framförallt vid Dalens lag. Har nog sett de flesta årgångarna spela!

Har nu varit tränare i totalt 12 säsonger och egentligen varit föreningen trogen rakt igenom. Mina första 6 säsonger gjorde jag i samarbetsföreningen Sandåkerns SK och de 6 senaste säsongerna har jag alltså varit tränare för IBK Dalens herrar, vilket jag är otroligt stolt över.

 

Vad har ni för uttalad målsättning i laget denna säsong – hålla er kvar, slutspel, SM-guld, något annat?

I grunden ligger en målsättning att vi ska spela slutspel, det är självklart det vi jobbar för, att få vara med och slåss om ett SM-guld.

I dagsläget skulle jag dock säga att vi inte har pratat speciellt mycket resultat match för match, fokuset har legat på att utveckla spelet och framförallt utveckla spelare och göra dem redo för SSL. Med facit i hand känns det som att försäsongen gett oss mycket energi och spelarna har jobbat extremt hårt för att vara så redo som möjligt.

 

SSL-säsongen drar igång inom väldigt kort med bortamatch för er mot AIK och sedan kort därefter på tisdag hemma mot Sirius. Är ni redo för den stundande premiären och hur är känslan i laget?

Försäsongen har som sagt varit väldigt givande för oss, vi har tränat riktigt bra, spelat mycket matcher och många av våra spelare har tagit stora kliv. Vi har utvecklat vårt spel och breddat registret betydligt. Att stå på en bredare bas kommer förhoppningsvis ge oss möjligheten att vinna fler matcher. Som sagt, energin i laget är bra och vi känner oss förberedda att köra igång.

 

Ni inleder med en bortamatch mot fartfyllda AIK. Utan att gå in för mycket på det taktiska – vad tror du blir nyckeln för att vinna säsongens första match?

Mot AIK gäller det alltid att vara konsekventa i sin prestation. Vi behöver vara redo på aggressiva motståndare, så har vi bra kvalité i passningar och beslut och ger varandra understöd i offensiva situationer kommer vi med all säkerhet att göra AIK osäkra. Sedan är det viktigt för oss att fortsätta attackera våra motståndare på ett bra och enhetligt sätt, både offensivt och defensivt. Spelar vi som ett lag, med bra energi och uppbackning kommer vi ha bra chans att slå AIK idag.

 

Om du får välja en spelare alla som tittar ska hålla ett extra öga på under söndagens match, vem väljer du och varför?

Tycker det framförallt ska bli roligt att följa alla våra unga spelare som inte har så många SSL matcher. Samtliga har varit mycket bra under försäsongen jag är övertygad att dom kommer gå in i dagens match med stort mod.

 

Om du får ranka låten Dirty Dalen – Gameday, hur många ”parkerade bussar” från 1-5 ger du den som uppladdningslåt där 1 är underkänt (läcker som ett såll) och 5 är toppklass (Dalen)?

Det bästa med låten är att lyssna på den i närheten av Christian Hjort. Han skrattar så han gråter varje gång han hör den. Han hälsar med eftertryck att den solklart får 5 Boströms Bussar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>