Dalen-Sirius (5-1): Ketchupflaskan och Månsterprocent, en jäkligt bra back och en lurig skytt

Ja jisses, det råder ingen tvekan om att det spelas enormt viktiga matcher just nu och mötet mellan Dalen och Sirius i SSL-herr var inget undantag. Matchen var onekligen en kamp mellan två lag som slåss om samma poäng och samma slutspelsplats just nu.

När lagen möttes senast slutade det med vinst för Sirius, men det krävdes straffläggning och framför allt Joakim Olsson för att göra det. Jag har skrivit tidigare om att känslan inför Dalens matcher mot just Sirius brukar vara illavarslande redan som den är, att Sirius dessutom gått riktigt bra alltsedan tränare David Ahlmark gjorde comeback gjorde knappast den känslan bättre inför kvällens batalj.

Dalen å andra sidan fick spela med ett något mer komplett lag senast mot AIK och vann välförtjänt genom en gedigen laginsats och individuella spelare som briljerade. Dessförinnan har det dock gått betydligt tyngre, av olika anledningar.

Vi stod därför inför en riktig rysare i Umeå Energi Arena i kväll, en match som slutade med vinst för hemmalaget Dalen och otroligt viktiga poäng!

 

Dalen – Sirius (5-1) – Ketchupflaskan
Jag måste inledningsvis be att ni inte låter er luras av siffrorna, matchen var betydligt jämnare än vad de kan ge sken av. Faktum är att Dalens 3-1-mål gjordes först när det återstod mindre än tre minuter av tredje perioden(!). Då passade Sebastian Degeryd på att göra målet vi för stunden tänkte skulle ge oss lite nödvändigt andrum, men som dock till vår stora glädje i stället visade sig fungera som dunket som förmådde ketchupen att forsa över – Jonas Svahn sköt nämligen in två snabba mål därefter och cementerade därmed också sitt hat-trick!

Ja, i metaforen är Jonas Svahn flaskan och ketchupen målen… Kanske inte mitt bästa försök att måla upp någon slags metaforisk bild, men vad fasen! Det har varit en lång vecka :)

Jonas Svahn var dock en av Dalens två bästa spelare på planen, jobbade stenhårt i defensiven, var motorn i offensiven, passade och sköt (ja, ni läste rätt) och sköt! Det var en fröjd att se Jonas vinna närkamper mot två Siriusspelare på egen hand i offensiv zon, lika mycket som att se honom totalt avväpna en Siriuskontring som mynnade ut i just ingenting tack vare Svahns kvicka och smarta hemjobb. Vilken otrolig spelare han är, Jonas Svahn!

 

Månsterprocent

Den andra spelaren som förtjänar utmärkelsen som Dalens bästa spelare ikväll är förstås han med dryga 96-procenten i räddningar, om jag hastigt räknar utifrån de rapporterade skotten på mål. Oberoende av om detta stämmer, Måns Parsjö-Tegnér stod för ännu en viktig och stark insats idag och var likt matchen mot AIK orubblig! Tre insläppta mål på två matcher, jo tack, Måns är i en riktigt bra form 2018 och kommer nog tveklöst vara en av Dalens viktigaste vapen i kampen om att nå slutspelet!

 

En jäkligt bra back

Jag missade ju förresten första perioden, men tack vare att flyget från Stockholm faktiskt var i tid idag (hallelujah) hann jag dock glida in lagom i periodpausen och fick se både den andra och den tredje perioden. Och det gick förstås inte att missa hur (ursäkta) jäkla bra Lukas Harnesk är! Vinner närkamper och bollar, jobbar hemåt hårdare än någon annan och täcker skotten tveklöst. Lukas fick ju dessutom kompensera lite för Henrik Sjöström som saknades idag – skotten täcker inte sig själva. Lukas har länge varit lite av en personlig favorit hos mig med sitt hårda arbete på planen och det är så härligt att påminnas så här tydligt varför!

 

En lurig skytt

När jag är inne på backar vill jag även nämna Markus Lindström. Jag vet inte om ni också lagt märke till det, men om inte, ta er en närmare titt på hur noga Markus avväger sina skott när han får möjligheten och även var han placerar dem. Vi satt mycket bra till på läktaren idag, jag och Maria, för att se flera av Lindströms försök att näta och jag slogs av att han är riktigt lurig – ett av skotten sköts exempelvis noggrannt mellan benen på en försvarande spelare, lågt mot bortre stolpen där luckan definitivt fanns, men räddades av Tobias Steineck tack vare att bollen gick lite för mycket mot mitten av målet. Det är ingen slump att Lindström, trots något begränsad speltid, gjort fyra mål hittills under säsongen och jag blir inte förvånad om han kommer bjuda på några fler framöver.

 

Kommande matcher

Framöver väntar tuffa motstånd i form av Falun och Storvreta. Samtidigt är det kanske de allra roligaste matcherna att titta på, särskilt om Dalen spelar på den höga nivån de kan spela på. Särskilt hemmamatchen mot Storvreta den 17:e januari kommer bli något extra! Se till att vara på plats vetja!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>