Dalen – Storvreta (0-4): Listar ett antal skäl att vara nöjd ändå och skickar en hälsning till Dirty Dalen

Så, Dalens hemmamatch mot Storvreta, en tillställning som vanligen brukar locka fyrsiffrig publik, och som spelades dagen till ära för Hjältarnas Hus – i speciella matchställ och med budgivning på matchtröjorna efteråt för att skänka till Hjältarnas hus – slutade med en målmässigt snöplig förlust. Storvreta gjorde fyra mål, Dalen gjorde noll mål.

Visst, somliga skulle kanske ta tillfället i akt att beklaga sig såhär direkt efter matchen, men jag tänker snarare såhär…Storvreta gjorde fyra mål, men i Dalen gjorde:

1. Pär Forsman minst fyra (hundra) skottäck, i spel fem mot fem och särskilt i spel tre mot fem – helt okej vikarie för Lukas Harnesk och Henrik Sjöström som båda var civilklädda och ej spelade idag!

2. Viktor Nystedt fintade bort minst fyra motståndare upp på läktaren när han stod för en klassisk Nystedt-show och ärligt talat, det har varit lite för skralt av den varan på sistone. Skönt att Viktor har självförtroendet tillbaka och bjuder publiken på innebandygodis!

3. Måns Parsjö-Tegnér spelade riktigt (jäkla) bra för fjärde matchen i rad och en vanlig dag på jobbet för Umeålaget hade han säkerligen blivit matchhjälte – javisst! Jobbet som målvakt är otacksamt, men jag vill rikta ett välförtjänt tack till Månstret för ännu en imponerande prestation och lite upprättelse med fot(bolls)arbetet! :) Passar även på att gratulera till uttagningen till svenska landslaget ännu en gång, stort grattis!

4. Ketil Kronberg sprang minst fyra mil! Jesper Gribe sade visserligen i senaste avsnittet av innebandysurr att Ketil kan leva länge på sin spelskicklighet och är inte beroende av sin fysik, men Ketil hörde nog inte vad Gribe sa – fysmonstret från Norge, kungen i Umeå, Ketil Kronberg!

5. Fyra goda skäl att vara glad – Marcus Berglund, Anton Åkerlund, Markus Lindström och Mattias Wallgren saknades allihop senast mot Falun – men nu var samtliga tillbaka, även om långtidsskadade Wallgren var med och stöttade upp vid bänken (möjligen för att både Urban Karlsson och Christian Hjort saknades) och inte som spelare på planen.

6. Patrik Rokka serverade minst fyra smörpassar, Sebastian Degeryd kunde knappt tro det när han med fyra millimeters marginal missade målet i spel sex mot fem, men jag vill tro att hårt slitande Sebastian arbetat sig till islossning som kommer framöver och Mattias Ljunggren borde nog ha skjutit minst fyra gånger idag, men jag tycker att vi ska applådera hans tydliga ledarskap på planen i stället!

7. Avslutar med att lyfta fram Johan Larsson som känns bättre för varje match som går, Daniel Sonidsson som visar en helt annan inställning nu än när han började spela med IBK och verkligen sliter hårt på planen, Andreas Carlbom som börjar hitta formen allt mer och har en mycket underhållande lurighet och slutligen Jonas Svahn som får det att se enkelt ut att springa fyra gånger snabbare än sina motståndare.

Visst, det kändes lite trist att det inte blev några mål i slutändan för hemmalaget, men fasen, jag åkte hem med en ganska god känsla ändå. Det kommer fler matcher!

Kämpa Dalen!

 

 

Snökaos, bussar som går sönder och trafikstockning…

Jag vill även sända en tanke och hälsning till det härliga gänget Dirty Dalen som gjorde allt i sin makt för att försöka ta sig ner till Sundsvall och spela bortamatchen mot Granlo – kämpade sig genom snöoväder, trafikkaos och trasiga bussar bara för att falla på mållinjen och matchen blev inställd… Rejält surt!

Kämpa Dirty Dalen!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>