IBF Dalen – Täby (5-4, OT): Slalomåkaren, zorroförsök och smällkaramellen

IBF Dalen – Täby (5-4, OT) (Allsvenskan norra herr)
Dagens andra match var mötet mellan IBF Dalen och Täby FC, två lag i desperat jakt på poäng för att försöka hålla sig kvar i allsvenskan.

I sedvanlig ordning gick Dalen ut med ett högoktanigt och fartfyllt spel som matchades av gästerna vilket gjorde att det blev väldigt underhållande innebandy, men förvånande få mål i första perioden som vanns av Dalen med 1-0.

I matchens andra period hände det mer, 1-0 förvandlades till 2-4 på måltavlan. En period som kantades av mycket slag och en del gruff och… ja, ni räknade förstås ut det… utvisningar.

Tre utvisningar för Dalen, varav två slutade tidigt med mål för gästande Täby. Dalen tog dock vara på sitt power play i andra perioden, Peter Grönroos sköt in bollen utan att tveka för en mikrosekund när krosspassningen kom från Gustaf Rönnholm.
Ställningen 2-4 när andra perioden var över alltså.

 

Tredje, men inte sista perioden

Redan i första bytet hände det grejer… Jacob Mäkeläinen stod för ett monsterbyte som han dessutom avslutade med ett ribbskott.

Kort därefter körde Oskar Tafvelin slalom genom Täbyförsvaret och lade över bollen till Magnus Enström som tryckte dit den och reduceringen var ett faktum!
Bytet efter målet sköt Henrik Sjöström ett stenhårt skott i hjälmen på Hjelm, målvakten i Täby.

Om ni förresten undrat, som jag och Maria, varför Sjöström saknats på sistone har det berott på krångel med magen. Vi hoppas att det inte är något allvarligt och att Henrik är återställd snart!
Sjöström som förresten stod för en stabil insats och samlade på ribbskott, fick inte med sig några mål, men bjöd på sitt fina skott i matchen.

Något efter detta krigade Christoffer Dahl till sig (ännu) en utvisning när Dahls spel tvingade fram desperata slag från Täbyförsvaret.

Utdelningen i power play uteblev dock från Dalen som fortsatt kämpade på i kampen om kvitteringen, medan Täby märkligt nog spelade större delen av tredje perioden på försvar och långa bollar – trots en skör enmålsledning.

Till slut kom så kvitteringen på ett mål av Alexander Rönnlund, assisterad av Linus Andersson. Rönnlund som assisterade Daniel Sonidsson till matchens första mål, hade väl gjort sig förtjänt av målet efter alla de chanser han skapat i matchen.
Under tiden som återstod blev det gott om chanser, men 4-4-ställningen kvarstod perioden ut.

En spännande detalj var frislaget i slutsekunderna i offensivt sarghörn där Jonathan Larsson smög in och gjorde ett zorroförsök. Listigt och bra försök, dock inget mål.

Smällkaramellen
I övertid small det redan efter 28 sekunder när ingen annan än Christoffer Dahl vevade in det matchvinnande målet på passningen från Peter Grönroos!

Hur ska jag med ord i skriven form beskriva den känslan någorlunda rättvisande…? HELT MAKALÖST, ETT MAGISKT ÖGONBLICK AV REN OCH SKÄR DAHL-EUFORI!

Några övriga reflektioner
Tobias Svenssons reflexräddningar fortsätter göra mig häpen, trots att jag sett dem många gånger denna säsong!

Oskar Tafvelin känns som ett spännande tillskott, med god räckvidd och styrkor i både defensiv och offensiv.

Peter Grönroos, jag har nog inte gett honom tillräckligt mycket cred, men riktigt bra är han! Det känns tryggt med PG framför egen kasse!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>