Det målglada laget och en tillknäppt derbytillställning

Det målglada laget
I svenska superligan bjöd helgen på en stark bortavinst för Dalens damer mot Warberg som slutade med siffrorna 3-6. Målglada Dalen har alltså gjort hela 15 mål de senaste två matcherna, vilket är riktigt imponerande! Trubbig offensiv var det sagt… mjaaaa, kanske inte så trubbig!

Och på tal om imponerande, Anna Skyltbäck har på de två nämnda matcherna gjort hela fem mål och en assist! Ingen dålig inledning på 2018! Faktum är att Anna genom de fem målen klättrade upp på första plats i den interna målligan för tillfället, förbi både Camilla Lundin och Frida Eriksson.

Närmast väntar en tuff hemmamatch mot Rönnby den 28 januari klockan 17.00. Visst ses vi där?

 

En tillknäppt derbytillställning
Ja, derbyt mellan Dalens herrar och Team Thorengruppen var väl inte direkt innebandypropaganda, en match mellan två lag med märkbara nervpåslag, väl medvetna om de viktiga poängen som stod på spel.

Det blev gästande Thorengruppen som tog extrapoängen när matchen gick till övertid. Båda lagen missade ett antal chanser under matchen, men bra målvaktsspel och mycket nerver gjorde att det blev sammanlagt fem mål i matchen.

Jag vill börja med att lyfta fram något väldigt positivt: Fredrik Edholm gjorde comeback på riktigt, efter skadan, och var med från start. Edholm stod för Dalens viktiga kvitteringsmål, vilket säkrade en poäng, och var en ljusglimt i en ganska dyster historia.

Jag menar inte att lagen eller spelarna var dåliga, men matchen blev aldrig levande på ett sätt som gav den puls, trots all vilja som syntes på planen.

En sak som var mycket rolig var dock att Dalen anordnade en frågetävling i en av periodpauserna, med appen kahoot och möjlighet att följa processen via skärmarna i taket. Ett trevligt initiativ!

Mindre roligt var det dock att se en del av de öppet hånfulla smeknamnen vissa deltagare valde, där mycket hån riktades mot Thorengruppen som har haft en tuff säsong.

På samma sätt som jag tidigare kritiserat det återkommande hånet Thorengruppen riktat mot Dalen, ställer jag mig högst frågande till likvärdigt hån som riktas tillbaka mot Thorengruppen från publiken som hejar på Dalen.
Det är roligt med derbykänslor, men håll det på en vettig och respektfull nivå. Tänk på att det är människor bakom spelare, ledare och övriga i de olika föreningarna.
Att förminska sina motståndare i serien, eller sparka på den som redan ligger, ligger inte riktigt i min smak. Faktum är att det lämnar en lite unken smak i min mun.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>