Dalen – Växjö (5-4): Grattis till slutspelet Dalen! Målvaktskampen, sex raka och slitkedjan

Dalen – Växjö (5-4): Nu är det klart – stort grattis till slutspelsplatsen IBK Dalen!

Det krävdes inte resultat i några övriga matcher, Dalen ordnade slutspelsplatsen helt på egen hand genom att plocka samtliga tre poäng i matchen mot Växjö idag! Och visst bjöds det på en värdig avgörande match också där Patrik Rokkas gameface talade sitt tydliga språk redan från matchstarten: håll i er, nu blir det åka av!

Det gav lite försmak på slutspelskaraktären i matcherna där båda lagen visade mycket känslor, vissa förvisso för mycket känslor – Ludwig Persson som kastade iväg Mattias Ljunggrens klubba upp i luften farligt nära flickorna som agerade sargvakter kändes sådär ärligt talat… och renderade i 2+10 – däremot var tränare Niklas Nordén lugn och sansad, något som ändå tonade ned känslan av att det var slutspelskaraktär i matchen något.

För Dalens del upplevde jag att laget kändes kollektivt laddade för att gå in och kriga till sig slutspelsplatsen och belöna sig själva för allt det hårda slitet hela säsongen och försäsongen. Det märktes på spelarna som gick in helhjärtat i matchen, men kändes sammansvetsade på ett sätt som gjorde att nerverna hölls i schack.

Det finns så många jag skulle kunna välja ut av olika anledningar och lyfta fram här, men jag kan inte kan ta med alla så jag har valt ut några stycken här nedan, håll till godo!

 

Målvaktskampen

Lagens båda målvakter, Eero Kosonen och Måns Parsjö-Tegnér gjorde ingen besviken och visade varför de får mycket skriverier i media. Kosonen är både stor och kvick, vilket gör att han bjuder på små, små luckor och snabbt tätar till dem också när skottet väl avlossas. Parsjö-Tegnér är snabb och vig, läser spelet bra och spelar med enormt mycket vilja och det känns ibland som om han kan tvinga bort bollarna bara med tanken – hur viktig är han inte för Dalen egentligen?!

 

Sex raka…

…matcher har Viktor Nystedt gjort mål i. Det började i vinsten mot Linköping och sedan dess har Viktor visat gång efter annan att han vet var nätet finns – och hur han ska föra bollen dit. Och som så ofta får han det att se löjligt enkelt ut, antingen genom att springa igenom och förbi en tre-fyra motståndare och dra in den bakom målvakten, eller genom att skjuta i princip från mittplan och förvåna samtliga i arenan.

Nystedt valde variant nummer två idag, kvitterade matchen till 3-3 i tredje perioden och ingjöt extra energi till lagkamraterna.

 

Slitkedjan

Valde jag att kalla trion Patrik Rokka, Anton Åkerlund och Ketil Kronberg som bokstavligen slet arslet av sig (ursäkta språket) där ute på planen. De skapade stundtals mycket fint tryck i anfallsspelet och det hårda arbetet i hemjobbet och på mittplan måste noteras!

Det känns också riktigt roligt att notera att Anton Åkerlund är tillbaka! Jag skrev för ett tag sedan att Anton varit lite osynlig, sett till den fina första halvan av säsongen han gjorde, men på sistone har han tagit för sig allt mer igen och idag var Åkerlund en viktig anledning till att Växjö kammade noll i Umeå.

 

Innebandygodis

I slutperioden bjöd både Jim Johansson och Sebastian Degeryd på innebandygodis med sina respektive mål som vi i publiken fick avnjuta färska och nytillverkade direkt från första parkett. Jag kan inte bärga mig till dess att high lightsen är uppe, men Degeryds smällkaramell en hårsmån ovanför Kosonen gick inte av för hackor!

Jim Johansson blev förresten med sina två mål och sitt hårda slit matchens hjälte och jag vågar mig nog på att påstå att det är många av oss som är oerhört glada att Jim är tillbaka på planen i Dalens färger!

 

Några avslutande tankar inför slutspelet

Precis som föregående säsong tog sig Dalen till slutspel med små marginaler. Det skiljer sig dock en hel del vad gäller känslan i laget, såsom jag upplever det. Förra säsongen kändes Dalen i en svajande form med frågetecken på vilka som skulle kliva fram och göra det. Den här säsongen känns det i stället som om Dalen hittat formen lagom till slutspelet och har nu äntligen fått ihop tre jämnare femmor som känns trygga och där skärpan också finns. Dalen känns hungrigare denna säsong och det är ingen hemlighet att vilja kan åstadkomma mycket!

Jag vill avsluta med att säga stort grattis Dalen – ta med er energin och den goda känslan från detta och ge järnet i slutspelet nu!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>