Revansch att utkräva på torsdag: Steken Dalen – det vattnas redan i munnen!

Små, små marginaler har varit avgörande för Falun som i och med kvällens vinst med 9-8 dragit ifrån till en ledning med 3-0 i matcher mot Dalen. Totalt har Falun gjort fyra mål fler än Dalen, på tre matcher… Sug på den karamellen en stund. Jag vågar påstå att ingen räknat med den här typen av fartfylld, målglad och spännande innebandy i den här kvartsfinalserien – förutom de av oss som följt Dalen den här säsongen då förstås…

Precis som de föregående två matcherna, dock med särskild tonvikt på senaste mötet här hemma i Umeå, var kvällens match en jämn kamp mellan de båda lagen där dock Falun drog det längre strået i slutändan. Det satt långt inne och fastän det grämer mig oerhört att Dalen inte fått någon av matcherna med sig på vinstkontot ännu, är jag samtidigt otroligt imponerad över Dalen som verkligen visat vilken kvalitet laget besitter och hur starka de blivit när matcherna gäller som mest.

Dalen har verkligen alla ingredienser som krävs för att vända på steken, men det kommer krävas mer uppoffrande spel av Lukas Harnesk, fler viljemål av Patrik Rokka, idel bröstdunkande av en vilt gestikulerande Måns Parsjö-Tegnér, virvelvindslöpningar av Viktor Nystedt (hej då Omar Aldeeb!) och tveklösa kanonskott från Mattias Ljunggren – tag ut steken, vänd och krydda med äkta Ludwig Svensson-glädje, addera en mix av Ketil Kronbergs råvilja, Anton Åkerlunds slit och Alexander Hedlunds kylighet och runda av med Dalens hemliga ingrediens som legat och marinerat hela säsongen för att smaka som allra bäst i slutspelet: Johan Larsson!

Umeå Energi Arena på torsdag… det vattnas redan i munnen! Revansch! KÄMPA DALEN!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>