Dalen – Slovakien (6-2): Lättnaden, ovant, tryggheten och ett stort ansvar

Dalen – Team Slovakia (6-2)

Genom vinsten ikväll är Dalen därmed klara för semifinal i Bohemia Trophy 2018 och semifinalen kommer gå av stapeln under morgondagen klockan 17.00. Trots ett resultat det knappast går att vara missnöjd med, fanns dock en tydlig känsla av besvikelse när matchen var över, en känsla av att Dalen inte kom upp i den nivå de hade velat. Med andra ord bör det finnas gott om revanschlusta när Dalen tar sig an antingen Linköping eller Sparta Praha i semifinalen, beroende på vilket lag som vinner kvartsfinalen. Mycket talar dock för att det blir Dalen mot Linköping som ställs i semifinalen under morgondagen.

Tränare Jonatan, Tommy och Urban.

Tränare Jonatan, Tommy och Urban

För egen del upplevde jag förvisso att Dalen inte hade samma frenesi och intensitet under matchen som i mötet med Sparta Praha senast, men det räckte i vart fall för att ta laget vidare utan större bekymmer och kanske kan besvikelsen fungera som en sporre att tagga till lite extra. Jag är i vart fall inte nämnvärt orolig.

 

Vilka stack ut då?

Jag noterade fyra spelare jag kände att jag vill nämna lite extra: Joel Grape Tjernström, John Stiglund, Andreas Holmgren och Lukas Harnesk.

 

Lättnaden…

över att det inte verkar ha varit någon fara med Joel Grape som fick en smäll mot knät i matchen mot Sparta och det befarades förstås det värsta. Tack och lov var Joel okej och fick till slut efter mycket försiktigt testande klartecken att spela.

Joel såg väldigt pigg ut, bidrog med både fart och offensiv glöd som gjorde det både underhållande att titta på när han var inne på planen.

Joel Grape Tjernström

Joel Grape Tjernström

Samtidigt var Grape högst bidragande till att femman han spelade i skapade en del fina chanser och det blev även två mål från Grapes klubba.

På tal om Joel Grape förresten. Jag passade på att kolla läget med Joel och spelade in en kortare intervju som ni kan lyssna på om ni söker på IBNorrland i appen Soundcloud. Där hittar ni även en intervju med Jonatan Brolin, samt en intervju med Anton Åkerlund och Ludwig Svensson, samtliga inspelade här under Bohemia Trophy.

 

Ovant att spela innebandy…

… sa John Stiglund efter matchen där han gjorde en riktigt stark insats. Om det inte varit för några svettiga räddningar från John hade Slovakien rimligen haft en betydligt större chans att få vittring i matchen.

John Stiglund.

John Stiglund

Lägg därtill några utkast som hade potential att bli riktigt farliga, någon assist blev det dock inte för Stiglund, men det känns bra att han ställer in siktet och förbereder sina lagkamrater på att de kan komma, långbollarna.

 

Trygg och säker…

hade jag skrivit om Andreas Holmgren, backen som värvades in från Örnsköldsvik och som gjort någon enstaka träning med Dalen bara före han följde med laget till Tjeckien för Bohemia Trophy. Holmgren visade upp en imponerande defensiv där han känns både trygg och tar lugna beslut i heta situationer, desarmerar dem innan de har möjlighet att hetta till och explodera. Jag har en riktigt god känsla kring Andreas!

Andreas Holmgren (foto från matchen mot Sparta Praha)

Andreas Holmgren (foto från matchen mot Sparta Praha)

 

Han tar ett stort ansvar…

… uttryckte jag till ledarna efter matchen när jag pratade om mina reflektioner kring Lukas Harnesk. Det finns flera goda exempel jag skulle kunna nämna i Dalen, men idag blir det Lukas som jag upplevde var påslagen och igång under matchen, jagade ner motståndare och delade ut tryckare till motståndaren i precis rätt läge för att desarmera en situation som skulle kunna bli farlig, likväl som väldigt kommunikativ med kedjekamraterna. Lägg dessutom till att han gjorde en sargfint (vallning? Jag är lite svajig på begreppen…) där han totalt spelade förbi sin motståndare som bara vara fantastiskt underhållande att titta på.

 

Mer innebandy under morgondagen, håll utkik på sociala medier och bloggen!

Foto: Nils Vilhelmsson.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>