KOMMUNEN SOM SMITER UNDAN ….

Av , , Bli först att kommentera 2

 

 

Min historia från verkligheten fortsätter där den slutade ….

 

Efter att flera elever slutat i den lilla bya skolan så täntkte troligen flera av föräldrarna att nu kanske det blir lite tryck från kommunens sida att få ordning på undervisningen & på den situation som rådde i skolan för några få stackare som fortsatt blev utsatt för rena övergrepp av en helt onsanolikt inkompitent "lärare"

Att kommunen i övrigt också hade stora problem att få ihop lärare gjorde att läget kunde fortsätta år efter år efter år tills dagen då man la ner skolan, det var såklart värre för kommunen att plocka bort en dålig lärare än att inte ha någon alls på plats, i efterhand kan man snabbt räkna ut att för många av eleverna skulle det troligen inte vara sämre om det inte funnits någon "lärare" på stället.

När det så blev dags att lämna kommunen eftersom det inte fanns någon lösning eller hjälp att få så blev allt mycket bättre under en period, då fick man lära sig hur saker kan & ska gå till, det var stora möten med alla berörda, det blev inkoppling av alla åtgärder som går att gräva fram & det började jobbas på alla tänkbara håll för att få fram lösningar & stötta runt det problem som dök upp.

Lärare, rektorer & annan personal jobbade jätte bra på skolan, det kopplades in alla åtgärder som behövdes, trots att det sålklart kostade pengar & tog tid från annat, det var i Hörnefors man tog saker på allvar & det var i samråd med Umeå det hände grejer.

Efter några år var det då dax av praktiska skäl att återvända till 100% till Bjurholms kommun & det var också då allt strul, allt krigande & alla upprepade möten som inte gav något alls började om, vad det beror på att det på en kommun kan sitta så mycket människor på olika kontor med fina titlar utan att få något gjort förstår jag inte.

Att vid varje träff, varje kontakt eller vid varje byte av personal på olika tjänster (händer oroligt ofta i Bjurholm) behöva dra hela historien om & om igen, att behöva lämna in nya papper & nya intyg på LSS  beslut som är tagna, BUP läkarintyg eller på diagnoser som sedan länge varit ett faktum för alla inblandade har varit som en enda stor mardröm, det borde finnas flera fulla pärmar med beslut, intyg eller fakta om fallet, men tydligen är det alltid en total överaskning när något beslut ska tas.

Är det någon inom Bjurholms kommun som vet om att det finns en lag som heter LSS & den är kommunen skyldig att följa, ett tips att att köpa en bok i ämnet http://www.kommunlitteratur.se/?pid=408444&gclid=CITC2sGk76oCFYLwzAod1EvMPw 

Här kommer en kort text om vad lagen betyder, texten är från Socialstyrelsen:

LSS är en rättighetslag som ska garantera personer med omfattande och varaktiga funktionshinder goda levnadsvillkor, att de får den hjälp de behöver i det dagliga livet och att de kan påverka vilket stöd och vilken service de får. Målet är att den enskilde får möjlighet att leva som andra.

Att få leva som andra är något som kommunen ifråga helt har tappat bort i sina fördröjningar av sitt arbete, för att istället få personer & familjer att tröttna & flytta, detta enligt min egen personliga erfarenhet.

Jag känner att jag blivit så inspirerad av att skriva om detta så jag tror att jag kommer att skriva en hel bok om hur en kommun kan försöka att smita undan sina skylldigheter & bara fördröja & styra problem åtsidan & såklart hoppas att folk med speciella behov flyttar från kommunen.

Var säkra på att det kommer mer & jag hoppas i förlängningen det finns någon som känner ansvar & tar sitt ansvar & tar på sig det otoligt dåliga beteende som Bjurholms kommun visat upp under så många år, eller är alla bara fega ynkryggar som skyller ifrån sig på någon annan

 

Ha nu en fortsatt trevlig helg & önskar alla allt gott !!

 

Ulf Kämpeback

Bli först att kommentera

ATT DET KAN FÅ HÄNDA ?

Av , , 1 kommentar 2

 

BJURHOLMS KOMMUN 

BORDE SKÄMMAS …..

 God Kväll …

Jag har en liten historia att berätta & den historien har nu många år på nacken, det vara en gång en kommun som var sveriges minsta kommun, i denna kommun jobbade många människor på kommun huset, där fanns bland annat folk som ansvarade för skolan, för barnomsogen, för skolhälsovården & såklart en socialtjänst.

När historien börjar fanns det folk inne på kommunhuset som jobbade på socialtjänsten som verkligen gjorde ett mycket bra jobb, saker flöt på & var det några problem gick det ofta att lösa dessa på ett bra sätt.

När det gäller skolan fanns det på denna tid ett flertal mindre skolor ute i byarna & det kan man ju tro & tycka är mycket mysigt, trevligt & gemytligt.

Men på en av skolorna som ligger i den västra delen var det för några av eleverna ett rent helvete att komma till skolan varje dag, självklart var detta inte något som kom fram till det berörda föräldrarna utan det höll folk så tyst det bara gick om.

Att skolledningen inte visste om detta är helt orimligt, men man valde att inte göra något åt läget i skolan & försökte köra på som vanligt med att låssas som att inget hänt, det gick såklart inte i längden eftersom flera av eleverna mådde väldigt dåligt av detta, men det var lätt ordnat på Bjurholms vis, man såg bara till att mobba & frysa ut det barn som inte passade in så att det tillslut inte orkande längre utan slutade skolan, en lösning som genom åren har dragit nytta av många, många gånger för det blir ju så mycket billigare att "få bort skiten" då slipper man ju ta tag i problemen & allt löser sig ändå.

Att en av det lärare som jobbade där själv var med & mobbade, kränkte & såg till att trycka ner & förstöra så mycket som möjligt av livet för några av eleverna var såklart inget som någon gjorde något åt.

Att det fanns flera av barnen som kanske bar på behov av extra hjälp & proffs stöd var inte heller något man brydde sig om, utan det var ju så smidigt att eleverna försvann från skolan & kommunen istället.

Hur kan nu detta ha fått pågå i flera år i en skola i Sverige i modern tid, det är en fråga jag kommer att få begrunda över i många, många år framöver, varför gjorde ingen något åt det som hände ?

Men att detta beteende från kommunens sida bara ha fått fortsätta genom alla år är ju ett ännu större mystrerium som jag tänkte fortsätta berätta framöver, jag fick nämligen veta idag att det inte finns möjlighet för kommunen att hjälpa människor med behov av trygghet, hjälp & stöd att komma vidare ut till något nytt & bättre i livet.

Att bli utsatt för övergrepp & sedan bli tvingad kvar hos förövaren är något som vi alla skulle tycka vore hemskt, men det är vad som Bjurholm tycker ska ske, men det är ju smart för då kommer ju det som är "problemet" att försvinna helt gratis & kommunen tjänar en hel hög med pengar, smart !!

Ok, önskar er alla en trevlig kväll & kom ihåg att jag inte har tyckt något illa eller dåligt om själva Bjurholmsborna !!

 

Ulf Kämpeback

1 kommentar

NÄR BLIR INGEN KRÄNKT ?

Av , , Bli först att kommentera 2

 

 

Det kommer aldrig att ta slut …

 

Det går inte en dag utan att man hör på nyheterna att någon ny grupp är kränkt av något skäl som någon har hittat på.

Nu senast var det dom blinda eller synskadade som var kränkta för att det inte fick komma in med hunden på olika ställen, men då blir såklart det som inte tål hundar kränkta om det blinda skulle få komma in, får då inte det blinda eller det som har allergi komma in på något ställe så blir det troligen så att någon homo, trans, bi sexuell, eller någon same, någon kvinna, ungdom, pensionär, någon invandrare eller troligen en kvinnlig kommunist, kvinnlig präst, någon kvinna eller ungdom som inte har jobb kränkt såklart.

Den enda i Sverige som inte kan bli kränkt av något är en hetrosexuell vit man i sina bästa år, med jobb, bil & familj, för vi får helt enkelt skylla oss själva att vi är så dum å inte drog nytta av något att bli kränkta av ….Ulf Kämpeback

 

Bli först att kommentera

LÄRARE & SEMESTER ?

Av , , 1 kommentar 1

Foto: Elin Kämpeback, "Sven" som lärare

 

Hur kan det komma sig att ….Det Svenska lärarna har världens längsta semester med full lön, inga andra motkrav om att jobba massor med extra tid under övriga året.

Vi borde alltså ha världens bästa skola, med världens bästa elever eftersom lärarna tydligen redan kan & vet allt som finns att veta om allt, det behövs ingen fortbildning för att kunna ge eleverna ännu bättre undervisning.

Hur kan det komma sig att lärarna har det så här sjukt bra & samtidigt en riktigt bra lön trots att det bara jobbar delar av året mot oss andra, men ändå hör man att lärare klagar & vill ha det ännu bättre.

Hur kan det få vara så här ?

 

Ulf Kämpeback

 

1 kommentar

VAD GÖR ALLA PÅ UNIVERSITETET ?

Av , , 2 kommentarer 1

 

 

 

Foto: Elin Kämpeback, Ulf & Rasta snubbe på Jamaica 2010

Efter att jag fått äran att jobba med saker som har med Universitetet att göra på olika sätt så har jag ännu en gång i livet börjat fundera vad gör alla som är där, går där, jobbar där, tror att dom jobbar där & bara finns där på området …

 

Det finns så sjukt mycket lokaler, helt vansinnigt mycket folk & massor med pubbar, caféer, ”kårhus” & annat hitte på som inte har med verkligheten att göra.

 

Kan det inte bara vara en skola, är inte folk där för att lära sig saker ?

 

Jag förstår att det finns massor med folk som inte vågar komma ut i verkligheten efter att ha tillbringat större delen av livet i denna skyddade miljö & påhittade värld, men varför ?

 

Kan ingen hjälpa mig att förstå !!

 

Ulf Kämpeback

www.gronaker.se

2 kommentarer

DRA TILL SKOGS …..

Av , , Bli först att kommentera 1

 Jaha, då var det dax att som björn komma ur sin håla …


Jo det har varit tyst ett bra tag nu & det har varit skönt både för mig själv & för er som tycker att jag skulle vara tyst.

Men nu är det dax att börja jobba i skogen igen & då är det ju såklart också dax för mina egna tankar att flöda här i text form, just för att jag inte har någon att prata med på dagarna ensam i skogen.

Men vad tycker jag nu då, jo …..

Socialdemokraterna har fått en ny partiledare, som ser ut som en seriefigur & har som bästa egenskap att vara "rolig" grattis Sverige … ?

Det har blivit kaos i arabländerna, men vad är nytt med det ?

Det har nu blivit helt ok att ha SD i riksdagen bara på några månader, ingen som bryr sig direkt jätte mycket …

Det går bra för Sverige, helt ok !!

Umeå har inte fått något "Paradisbad" men ska flytta & bygga ett nytt bibliotek, visst är det en student stad ?

Nordmaling har problem med en rödhårig tant, varför skriver ingen ut klimakteriemedecin & allt blir lugnt ?


Önskar er alla en Glad Påsk !!

 

Ulf Kämpeback

www.dinpt.nu

 

 

Bli först att kommentera

VI FÅR VAD VI BER OM ….

Av , , Bli först att kommentera 1

www.horsecalender.com

- Köp en fantastisk julklapp redan idag !

 

 

Under en mycket trevlig middag …

Kom vi fram till att det är faktiskt så i livet att vi får det vi ber om, troligen ber vi inte nog mycket eller tror inte nog mycket på att vi kan få det vi vill om vi inte fått det vi ber livet om att ge oss.

För många är det troligen "skitsnack" att man kan be livet om vad vi vill ha, men tänk då efter en stund vad du fått genom åren & som du verkligen fokuserat bett om att få.

Flera låt texter har genom åren handlat om att vi ska vara noga med vad vi ber om för det kan slå in …..

Sitter vi bara & gnäller på jobbet & på chefen, önskar vi vinna pengar, vill någon få en snyggare kropp, men ..

Gör vi något åt det själva, byter vi jobb, köper vi lotter, börjar vi träna & önskar vi verkligen detta från hjärtat eller är det bara en bitter tanke om att alla andra har det bättre, mår bättre & har lyckats bättre.

Vågar vi önska oss det där vi inte riktigt vågat tro på att vi är värda ?

 

Hoppas ni får en mycket bra vecka !!

 

Ulf Kämpeback

www.dinpt.nu

 

Bli först att kommentera

VARFÖR FINNS LSS ?

Av , , Bli först att kommentera 2

 

Foto: Elin Kämpeback

 

Nu behöver jag hjälp att fatta ….

Varför har vi lagar i Sverige som bland annat LSS, kan någon förklara detta för mig eftersom jag än inte har förstått vad som är bra med denna förkortning & denna lag som tydligen ska hjälpa personer med behov av stöd på olika sätt.

Det finns en mängd ställen som ska vara till hjälp för bland annat unga & familjer med behov av stöd för att få livet att fungera.

Bland annat har vi BUP, Habben & vi har kommunernas LSS, genom BUP får barn & unga utredningar om det finns en "diagnos" eller andra skäl varför saker inte fungerar i livet (om man alls kommer till BUP med flera års köer), med en "diagnos" blir man sedan inskriven inom LSS & på Habben, detta för att få den "hjälp" som personen har rätt till.

Men det är nu problemet startar, för har man behövt kriga förut som förälder så blir det nu om möjligt ännu värre, det är informationsträffar om ALLT som familjen & det unga har rätt till, det är föräldrar som berättar om hur livet sett ut med ett funktionshindrat barn, det är samtal, samtal efter samtal med allt från psykologer, socialfolk & läkare för att hitta det "rätta" sättet att hjälpa till inom LSS.

Som vanligt så är det mest bara en massa skit snack, träffar som tar tid, paragrafer som läses upp i ansiktet på mig som förälder om vad som går att söka eller inte, sedan kommer det bästa av allt ….

INGET !!

Det finns oftast inte plats, personer, pengar eller tid att lägga på det som är ansökt om, det ska då ännu en gång eller rättare sagt flera, flera, flera gånger om ställas i kö för att om några år får den hjälp som behövdes redan igår.

Varför lurar man folk som behöver HÄLJP & inte behöver ännu mer jobb, krig, jobb & mindre tid i livet till livet ?

Jag har nu efter flera, flera år inom denna värld slutat tro att det är meningen att vi ska få hjälp & inte behöva fixa allt själva, det är tydligen så att vi föräldrar eller anhöriga ska & måste bli ständigt FÖRBANNAD för att någon ska fatta att det vi har "rätt" till måste också finnas som något annat än bara text i en Svensk lagbok. 

Personligen tycker jag bara synd om föräldrar, barn & ungdomar som är på väg in i denna värld av träffar, paragrafer, lagar, krossade drömmar & sömnlösa nätter.

Varför finns allt detta när det ändå inte fungerar ?

 

Ulf Kämpeback

www.dinpt.nu

 

Bli först att kommentera

HAR NI TÄNKT PÅ ATT ….

Av , , Bli först att kommentera 3

 

 

 

Har ni tänkt på att vi i Sverige ….

Troligen har en av världens sämsta flykting politik, jag kände när jag på morgonen såg på TV4 & deras morgon program att jag blev arg, besviken & ledsen hur vi kan behandla folk som verkligen försöker bygga upp ett liv i vårt land.

Att man kan skicka iväg en familj åt olika håll, trots att barnen är födda i Sverige, det pratar Svenska i familjen, familjen försörjer sig själva & har inte gjort något straffbart.

Hur kan vi betala massor med pengar för folk som gör brott, sitter i våra fängelser & bara förstör för vårt land, det kostar bara pengar & tillför inget till oss i Sverige.

Varför straffa barnen, det som sköter sig & det som vill bli en del av Sverige ?

Nu får denna myndighet som sköter detta ta & kamma till sig, sträcka på ryggen, se de berörda i ögonen & be om ursäkt för ett svinaktigt beteende, "skämmäs tamme fan" …..

 

Önskar er alla en bra vecka !!

 

Ulf Kämpeback

www.dinpt.nu 

Bli först att kommentera

HAR NI TÄNKT PÅ ATT ….

Av , , 1 kommentar 3

 

Foto: Ulf Kämpeback, Västanfjällets Skoterled 

 

Har ni tänkt på att det kanske är dax ..

Att i god tid börja stimulera folk till att återvända till glesbygden istället för tvärtom, det gick jag runt & tänkte ännu mer än vanligt på idag efter att jag hörde om den nya boken som kommit.

Boken handlar om hur INGEN tar ansvar för att utflyttningen från glesbygden ska upphöra, det är såklart skrämmande att alla partier (utom miljöpartiet, som inte hymlar med att man vill dräpa ut oss som bor i skogen) påstår att "hela Sverige ska leva" men ingen gör något.

Självklart är detta något vi verkligen borde ta på djupaste allvar & inte fjolla bort med prat om allt annat som bara har med städer att göra.

Det är dax att någon (kanske jag själv, om jag blir insläppt) verkligen börjar jobba för detta på högre nivå inom den Svenska politiken.

Pratade med en Moderat politiker inför valet som kom med massor av bra förslag, men vi måste se till att det händer något.

Tänk er följande bra saker för oss som bor i skogen:

Sänk brutalt eller ta bort alla skatter, avgifter & kostnader för att leva, driva företag, anställa & bo i skogen.

Vi skulle garanterat blir fler som fyller det tomma husen ute i skogen igen, det skulle helt klart starta flera nerlagda skolor, förskolor & kanske äldre vård här ute.

Vi skulle få folk som vågar starta affärer, bensinmackar & andra serviceföretag igen.

 

Vilken grej det skulle bli !!! 

 

Det har jag tänkt på idag ….

 

Ulf Kämpeback

www.gronaker.se

1 kommentar