HAR NI TÄNKT PÅ ATT ….

 

Foto: Ulf Kämpeback, Västanfjällets Skoterled 

 

Har ni tänkt på att det kanske är dax ..

Att i god tid börja stimulera folk till att återvända till glesbygden istället för tvärtom, det gick jag runt & tänkte ännu mer än vanligt på idag efter att jag hörde om den nya boken som kommit.

Boken handlar om hur INGEN tar ansvar för att utflyttningen från glesbygden ska upphöra, det är såklart skrämmande att alla partier (utom miljöpartiet, som inte hymlar med att man vill dräpa ut oss som bor i skogen) påstår att "hela Sverige ska leva" men ingen gör något.

Självklart är detta något vi verkligen borde ta på djupaste allvar & inte fjolla bort med prat om allt annat som bara har med städer att göra.

Det är dax att någon (kanske jag själv, om jag blir insläppt) verkligen börjar jobba för detta på högre nivå inom den Svenska politiken.

Pratade med en Moderat politiker inför valet som kom med massor av bra förslag, men vi måste se till att det händer något.

Tänk er följande bra saker för oss som bor i skogen:

Sänk brutalt eller ta bort alla skatter, avgifter & kostnader för att leva, driva företag, anställa & bo i skogen.

Vi skulle garanterat blir fler som fyller det tomma husen ute i skogen igen, det skulle helt klart starta flera nerlagda skolor, förskolor & kanske äldre vård här ute.

Vi skulle få folk som vågar starta affärer, bensinmackar & andra serviceföretag igen.

 

Vilken grej det skulle bli !!! 

 

Det har jag tänkt på idag ….

 

Ulf Kämpeback

www.gronaker.se

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.