ATT DET KAN FÅ HÄNDA ?

 

BJURHOLMS KOMMUN 

BORDE SKÄMMAS …..

 God Kväll …

Jag har en liten historia att berätta & den historien har nu många år på nacken, det vara en gång en kommun som var sveriges minsta kommun, i denna kommun jobbade många människor på kommun huset, där fanns bland annat folk som ansvarade för skolan, för barnomsogen, för skolhälsovården & såklart en socialtjänst.

När historien börjar fanns det folk inne på kommunhuset som jobbade på socialtjänsten som verkligen gjorde ett mycket bra jobb, saker flöt på & var det några problem gick det ofta att lösa dessa på ett bra sätt.

När det gäller skolan fanns det på denna tid ett flertal mindre skolor ute i byarna & det kan man ju tro & tycka är mycket mysigt, trevligt & gemytligt.

Men på en av skolorna som ligger i den västra delen var det för några av eleverna ett rent helvete att komma till skolan varje dag, självklart var detta inte något som kom fram till det berörda föräldrarna utan det höll folk så tyst det bara gick om.

Att skolledningen inte visste om detta är helt orimligt, men man valde att inte göra något åt läget i skolan & försökte köra på som vanligt med att låssas som att inget hänt, det gick såklart inte i längden eftersom flera av eleverna mådde väldigt dåligt av detta, men det var lätt ordnat på Bjurholms vis, man såg bara till att mobba & frysa ut det barn som inte passade in så att det tillslut inte orkande längre utan slutade skolan, en lösning som genom åren har dragit nytta av många, många gånger för det blir ju så mycket billigare att "få bort skiten" då slipper man ju ta tag i problemen & allt löser sig ändå.

Att en av det lärare som jobbade där själv var med & mobbade, kränkte & såg till att trycka ner & förstöra så mycket som möjligt av livet för några av eleverna var såklart inget som någon gjorde något åt.

Att det fanns flera av barnen som kanske bar på behov av extra hjälp & proffs stöd var inte heller något man brydde sig om, utan det var ju så smidigt att eleverna försvann från skolan & kommunen istället.

Hur kan nu detta ha fått pågå i flera år i en skola i Sverige i modern tid, det är en fråga jag kommer att få begrunda över i många, många år framöver, varför gjorde ingen något åt det som hände ?

Men att detta beteende från kommunens sida bara ha fått fortsätta genom alla år är ju ett ännu större mystrerium som jag tänkte fortsätta berätta framöver, jag fick nämligen veta idag att det inte finns möjlighet för kommunen att hjälpa människor med behov av trygghet, hjälp & stöd att komma vidare ut till något nytt & bättre i livet.

Att bli utsatt för övergrepp & sedan bli tvingad kvar hos förövaren är något som vi alla skulle tycka vore hemskt, men det är vad som Bjurholm tycker ska ske, men det är ju smart för då kommer ju det som är "problemet" att försvinna helt gratis & kommunen tjänar en hel hög med pengar, smart !!

Ok, önskar er alla en trevlig kväll & kom ihåg att jag inte har tyckt något illa eller dåligt om själva Bjurholmsborna !!

 

Ulf Kämpeback

En kommentar

  1. Monica

    Hej Ulf.

    Tycker inte att det låter så possitivt. Jag ställde själv en fråga till skolans personal och föräldrar, på en kurs som var för att utveckla en mobbingplan, om varför det inte fanna en handlingsplan för att åtgärda en eventuellt mobbing från lärarhåll. Många föraktande blickar fick jag och svaret var: att sådant inte förekommer. Men jag vet att det förekommer allt för ofta att läraren utser ett lämpligt ”offer” i klassen som sedan eleverna hakar på. Redan då min syster gick i skolan på början av 70 talet förekom det.
    Så föräldrar och Kommun personal måste sluta blunda och ett lämplighetstest måste till på lärarutbildningarna. För det är många som blir lärare bara för att få vara ledig på sommaren! Och jag kan tycka att det borde vara för glädjen att lära elever att samarbeta och se hur de växer när de kan lära sig något nytt. Alla ska ha rätt att få ta del av lärandet som ska finnas tillgängligt i alla skolor! Kämpa på Kämpeback 😀

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.