I Vancouver för dagen

Av , , 4 kommentarer 4

Nu är vi tillbaka i Kanada efter en vecka i Mexico!

 

Vi skriver mer om det och lägger upp bilder till  imorgon. Nu ska vi ut och göra Vancouver i några timmar innan vi måste till flygplatsen för flyg till Saskatoon!

4 kommentarer

Mexico!!

Av , , 1 kommentar 2

Sabina och Alvin>

Nu har vi varit i Mexico i nagra dagar och allt ar jattebra! Vi skriver pa konstigt tangentbord och har 6 minuter pa oss att skriva sa ursakta om det blir lite fel med stavning, teckan osv.

Det ar jattevarmt, vi solar for fullt och hittar pa massa aventyr. Tyvarr ingick inte internet och det ar dyrt plus att man bara kan sitta i lobbyn, sa vi kopte nagra minuter istallet och passade pa att skriva ett inlagg. En pelikan landade i poolen igar, ratt frackt, men aningen ohygieniskt, Alvin laddar bilder pa den nar vi kommer hem. Imorgon ska vi aka fyrhjuling  pa den mexikanska prarien, och pa onsdag ska vi aka katamaran och aka segelbat hela dagen och snorkla.

Idag gick vi till San Jose, byn som vi bor i. Tydligen en akta spansk by, jattemysig. Vi har aven besokt den lokala kyrkogarden, laddar upp bilder pa det nar vi kommer hem, helt underbar var den… De ar ju sa religiosa har.

Vi hors pa sondag nar vi kommer hem.

p.s. vi ar vuxna och tar pa oss solskyddskram varje dag 

 

puss o kram!

1 kommentar

Tentor avklarade, nu väntar Mexiko!

Av , , 5 kommentarer 1

Alvin:

I all tentaplugg har det inte blivit mycket bloggande.. Men här kommer en uppdatering av vad som skett den senaste veckan. Förra lördagen hade min första tenta – i international business. Tentan bestod av 100 svarsalternativ frågor och 10 kortsvarsfrågor (5 poäng styck). Tentan var alltså 150 poäng. Tiden 3 timmar var riktigt kort och det blev att skriva tills handleden värkte och fingrarna skakade. Kändes iaf bra!

Efter det var det bara att tömma huvudet fort som bara den och fylla på med nytt innehåll.. På tisdagen var det tenta i Commercialization of Biotechnology och 10 minuter innan tentan började hörde jag att läraren publicerat resultatet från vårt grupparbete. 93 % och bäst i klassen!! Läraren sa flera gånger att han var riktigt imponerad av vårt arbete! Det gav en riktigt skön känsla inför skrivningen som kändes bra. Det var 4 obligatoriska frågor och sedan fick jag välja 6 av 9 frågor att svara på  (alla var värda 10 p). Det obligatoriska kändes som jag hade ett hyfsat koll på även om jag glömde vissa ord men de valfria 6 kändes riktigt bra.

Vila efer det?? oh, nej! Bara att rensa huvudet en gång till och åter fylla på med nytt :)  (okej jag rensar inte, jag har ju fortfarande kunskaperna men sista korvstoppningen är ju det som ger extra poäng på tentan). På tordagen (igår) skrev jag tentan i Leadership. det var 40 poäng svarsalternativ frågor, följt med 10 "fyll i ordet"-frågor. Sen blev det 6 st (fick välja av 9) kortsvarsfrågor á 5 poäng och sedan 2 st (fick välja av 4) långsvarsfrågor.

Svarsalternativ frågorna kändes lite jobbiga för det var inget vi pratat om och jag kunde inte alla orden (jag hade inget lexikon även om vi fick ha det).  Men fylla i ordet frågorna kändes som en spik och jag fick också riktigt fina svar på skrivfrågorna.

Nu håller vi på att tvätta kläder och packa ner allt inför resan hemåt samt städar lite. Vi packar också lite till Mexiko dit resan påbörjas i natt kl. 4.30 lokal tid. Det regnar ute men vi ska ut och gå en lite sväng. Här nedan kommer lite bilder från älven som flyter igenom staden och lite diverse galenheter.. Njut så länge så ska vi se till att ladda upp bilder från Mexiko också!

 

5 kommentarer

ingen tv-sändning

Av , , 2 kommentarer 12

Alvin:

Tyvärr blev det ingen tvsändning från Hilton idag. Vet inte om lärare bara lurade oss eller om Tv-kanalen ställde in.. Hursomhelst gick presentationen bra och Sabina filmade mig så det finns iaf på film :)

Läraren var imponerad av vår presentation vilket alltid är ett bra tecken i tider för betygsättning!

Annars pågår det en snöstorm här för fulla muggar, snön smälter direkt på marken så det är mest slaskigt och tråkigt, från 20 grader och strålande solsken till 4 grader och snöslask!

2 kommentarer

Grupparbete om Förenade Arabemiraten

Av , , 7 kommentarer 5

Alvin:

SÅ har jag alltså fått tillbaka mitt arbete om Förenade Arabemiraten, och besvikelsen är total. Vad är då inte bättre än att beklaga sig för nära och kära. Till att börja med utgjorde arbetet och presentationen sammanlagt halva (!) kursen.

Ni kan tro förvånignen i mina ögeon när jag fick se att vi bara fått 63% på rapporten och 64 % på presentationen! Vi var 5 i gruppen men jag gjorde 75 % av arbetet så det känns hyfsat tråkigt att inte få lön för mödan! Efter lektionen gick jag upp till lärarens rum och satt där inne i 25 minuter och pratade om allt möjligt, betoning på arbetet. Jag hade redan lämnat in en grupputvärdering där jag fastslog min insats i jämförelse med de andras. Att jag hjälpte de andra och inte fick någon feedback själv.

Det återstår att se om det ger mig något men jag tror att han kan komma att höja mig avsevärt iaf! Berättade om att jag skrivit bästa D-uppsats i Umeå osv och ska även skicka honom en kopia bara så han ser bevis.

Att älta saker är bland det värsta man kan göra har jag lärt mig på Ledarskapskursen men det är bra terapi att skriva av sig och samtidigt får ni en uppdatering härifrån. Jag är inte ledsen eller så, bara lite irriterad, arg och besviken på mina gruppmedlemmar!

7 kommentarer

Viva Mexico!

Av , , 4 kommentarer 6

Alvin:

Så efter allt slit i skolan har vi faktiskt beslutat oss för att en liten semester hade varit trevlig innan vi beger oss till andra sidan atlanten igen hem till moder Svea. Resmålet blir Los Cabos i Mexico och vi reser den 24 april och kommer åter till saskatoon andra maj (när ni andra sliter med deklarationen i elfte timmen ligger vi i poolen)!

Det är ett All-inclusive så vi får all mat, mellanmål, dricka mm i mängder gratis! Skönt att slippa oroa sig om sånt i ett land där det annars kanske inte är helt bra att äta var som helst..

På fredag ska jag hålla presentation på Hilton Garden Inn angående ett grupparbete om Sixth Sense (sjätte sinnet) -teknologi som vi jobbat på i några månader. Tydligen ska CBC vara där och filma allt och sända det på internet. Jag vet ännu inte länken men http://www.cbc.ca är iaf till CBC. Eftersom vi börjar här tidigt på morgonen så är det vid 17-tiden som det börjar i Sverige. Ska försöka få länken i veckan så ni kan se! Håll utkik på Bloggen!!

Länken är en demo-video om teknologin som vi jobbat med..

http://www.youtube.com/watch?v=ZLEEiQZOYDs

I övrigt så väntar de 6 sista matcherna för säsongen nu i veckan.. Känns lite konstigt att döma hockey när jag redan haft på mig shorts några dagar på grund av värmen här nu…

 

Glad Påsk på er alla!

4 kommentarer

Grupparbeten och hockey i mängder

Av , , 7 kommentarer 8

Alvin:

Till att börja med, ursäkta att det tagit några veckor sedan sist.. När jag inte varit i skolan har det varit hockey för fullt. I helgen var det den så kallade Black Aces tournament, mest känd för alla slagsmål det blir i lagens sista matcher för säsongen.. Jag hade ett par riktiga uppgörelser där killarna slet av hjälmarna på varandra och vevade på riktigt mycket.. Men värst av allt var alla matcherna, jag gjorde hela 14 av dem!! Fulla 3*20 minuter även om det inte var stopptid i tredje perioden om det var 4 mål eller mer skillnad. Jag fick flera puckar på mina ben, värst var en dragskott på insidan av höger knä, ett dragskott som träffade mig rakt på höger lår men höjdpunkten var ett slagskott i sista matchen som lämnade en mysig lårkaka efter sig!

Inte nog med det, på fredagen kom inte ena laget och matchen ställdes in, men när laget dök upp 2 timmar senare så skulle matchen fortfarande spelas.. Med alla förseningar slutade inte matchen förrän 01.00 på morgonen. På lördagen började min match 09.00 så det blev inte mycket återhämtning där. Dömde till 23.00 på lördagen och söndagens matchserie startade 07.15! Till råga på allt hade jag match (första statsfinalen av tre i Bantam 2) på måndagen, (första statsfinalen av tre i Midget 2). Idag är det äntligen vila för att döma den andra provincfinalen av två girls peewee AA imorgon och en provinsfinal för killar på fredag.  Sen väntar 3 matcher på lördag, 2 på söndag och 1 på måndag.

Samtidigt har det varit fullt upp i skolan. I Leadership har jag haft grupparbete där vi skulle analysera filmen Lean on Me från 1989 med Morgan Freeman. Inlämningen var i torsdags. Igår hade vi inlämning av vårt grupparbete i International Business där vi gjort en landrapport om Förenade Arabemiraten. Jag gjorde betydligt mest jobb i gruppen och tack gode gud för att vi fick göra en egen grupputvärdering där vi inom gruppen hade 10 poäng * 5 gruppmedlemmar = 50 poäng att dela upp efter prestation. När jag lämnade in min där jag gett mig själv 14 poäng kollade läraren bara på den och sa "jag gissade väl det" :) Genom att jag får extra poäng kommer det ge avdra på de andras procent (för hela kursen) och kommer istället tillfalla mig!

Nu har jag bara att göra en inlämningsuppgift att göra i Leadership, en in Management skills och ett grupparbete i Commercialization of Biotechnology kvar innan tentaplugget börjar. Puh!!

7 kommentarer

Ett stycke rån beskådat

Av , , 7 kommentarer 8

Så kan man stryka det från sin "att göra innan man dör"-lista. När jag och Alvin gick på vår gata 2nd Avenue, ser vi på andra sidan gata någon som skriker och jagar en annan person. Jag spontant tror att det är två knarkare som blivit arga på varandra. Det händer dagligen här. Men sen ser vi att en kvinna ligger på marken, och mannen som jagade den andra mannen har gett upp och springer och hjälper kvinnan. Det var antagligen hans fru, och sen ser vi att mannen tittar runt sig och försöker leta efter något, antaligen plånboken. Sen ser man en uppgiven gest när han upptäcker att den också är stulen.

VI hade alltså bevittnat ett rån.

Spännande, men väldigt skrämmande. Det hade ju lika gärna varit vi… Man får passa sig att gå själv på gatorna i down town Saskatoon.

7 kommentarer

Nu händer det grejer!

Av , , Bli först att kommentera 9

Sabina: 

Idag är det law hockey tournament. Alla hockeyintresserade juriststuderande möts på isen i en rafflande turnering där självaste Alvin Wendelisus är domare. Själv sitter jag i bibblan och försöker få ihop min "assignment" på corporate governance. Inte så värst svårt, men det ska skrivas och det ska letas fakta. Eftersom det är obegränsat ord-antal så vet jag inte hur långt jag ska skriva det heller.

Bibblan stänger kl 5 på fredagar så jag har fixat skjuts till hockeyarenan efter det, eftersom det tydligen inte går några bussar dit. Då ska tydligen alla åskådare blir riktigt fulla och galna har jag hört. Det mystiska är att alla kör bil dit. Det är något som inte stämmer. Om alla blir fulla och ingen nykter kör bil tar jag taxi. Jag sätter mig då inte i en bil med en full förare. Så mamma ja, jag är ansvarsfull :) .

En sak som är ganska kul är att från början var jag verkligen underdog här. Ingen trodde jag skulle göra bra ifrån mig på uppgifter och så eftersom jag är utbytesstudent. När jag hade en idé så vifta dom mest bort det. Nu har dom upptäckt att jag typ har bäst betyg i klassen och alla flockas runt omkring mig och vill ha hjälp och åsikter. Jag får skjuts överallt om jag vill och folk tycks aldrig sluta prata med mig och säga att "we have to grab a coffee together this week". Jag finner det hela mycket intressant. Tänk vad populär man helt plötligt kan bli när folk får reda på att man faktiskt är en jäkel på juridik. Skenheligt javisst, men jag tackar aldrig nej till gratis skjuts och dryck så jag är nöjd.

 

Bli först att kommentera

Ingenting…

Av , , Bli först att kommentera 5

Sabina:

Anledningen till att jag varit tyst på bloggen är att det händer absolut ingenting i mitt liv just nu. Det enda jag gör är att läsa och skriva, vilket inte är så intressant att läsa om.

Bli först att kommentera