7 December

 

Här kommer lite vinterbilder från min gård.

 

Bäst att jag fyller i lite text nu i efterhand, eftersom min pappa tittar på min blogg och undrar varför jag inte skriver något.

Här står de översnöade. Min gamla zinkkanna som jag fått av en vän och min fina gröna pump som jag släpade med från norra Finland förra hösten då jag var på studieresa med två kurskompisar. 

Jocke har fixat så att det nu går bra att pumpa upp vatten från vår brunn. Fast nu är den inte igång förstås. Den blev en rolig grej för alla barn, som kan stå och pumpa och ösa vatten hela dagarna. 

 Ja så här kallt ser växthuset ut nu. Kanske skulle det vara fint att hänga upp en stjärna där inne eller något annat som lyser. Får se om vi hinner det någon dag. Det känns i varje fall långt till våren.

Dipsacus fullonum  

En trädgård kan vara vacker även på vintern. Det gäller bara att se det vackra där i snön. Detta tycker jag att man ska tänka på när man planerar sin gård. Plantera gärna växter med vackra fröställningar eller vackert grenverk, så blir det en prydnad på vintern.

Här ovan är det en Kardvädd. Kardvädd är en storväxt, tvåårig ört som kan bli nästan två meter hög. Stjälken är mycket taggig. Jag blev förtjust i den när jag gjorde min praktik nere i Eskilstuna, där den växte i en örtagård.

Sanguisorba officinalis

 

En av mina favoritväxter ser ut så här nu. Men den är fin nu också på vintern. Det är en blodtopp.

Etiketter: , , , ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>