Katarina Hampusson

Roadtrip

Att köra lite ute i vägrenen är Vännäs kommuns politiska ledning inte helt främmande för. Ska påminna om ett par:

2007, året när 15-timmars avdelningarna införs. När kommunen skulle spara och alla som var föräldralediga eller arbetssökande och enligt lag hade rätt till 15 timmar i veckan i förskoleverksamhet till sitt barn fick lov att säga upp sin förskoleplats och placera sitt barn på en speciell avdelning som endast höll öppet 3 timmar om dagen. För att få en ny ordinarie förskoleplats var man tvungen att ställa sig i kö på nytt men kunde inte garanteras få plats på samma ställe som det man lämnat.
Skolverket uttalade sig och sa att detta inte gick att säga att det var ett lagbrott men att det gick i strid med lagstiftarens intentioner.

2008 kommer förslag om att lägga ner byskolorna. Hela hanteringen ledde bland annat till en anmälan till JO (Justiteombudsmannen) vilken gav kommunen en tuff kritik för hanteringen av allmänna handlingar. Läs här

Våren 2013 beslutas om nedläggning av Vännäs kommuns byskolor. En process i en hastighet som får en Porsche att rodna av skam för sin långsamhet.
Förvaltningsrätten säger att beslutet fattats i strid med kommunens gällande arbetsordning. Hela processen görs om i ett tempo som tangerar världsrekord i klubbslag. Nedläggningen är ett faktum.

Nu rullar det på igen mellan två filer. Folkbiblioteket i Vännäsby hotas av nedläggning. Enligt Gyllenram, chef för länsbiblioteket är det så där på gränsen när det gäller bibliotekslagen. Läs: Västerbottens kuriren
Undrar om Gyllenram kommer att bli ”uppvaktad” med viss kritik för sitt inpass? Personligen tycker jag det känns tillfredsställande att det finns tjänstemän som kan sin sak och som visar det och hjälper andra tjänstemän att göra rätt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.