Kenneths tankar

SDs framgångar

Jag kan till viss del förstå att SD fick 13% i riksdagsvalet eftersom Åkessons skrämselretorik tyvärr fungerar på vissa, men hur i hela friden kan 3,5% rösta på en person utan politisk erfarenhet och varit i stort sätt ”osynlig” innan valdagen? Han har knappt svarat på frågor på deras Facebooksida och inte velat vara med på debatter mot de andra partierna…..man har alltså lagt sin röst på ett oskrivet kort, obegripligt!

Det handlar om att vara med om att styra en kommun och då måste det till lite mer än att bara att vilja förändra, det krävs kompetens. Det enda jag har hört konkret från SDs representant är att han vill  kämpa för rätt till deltid och heltid för offentliganställda (de jobbar väl redan deltid och heltid??), kämpa för gruvan i Stekenjokk (hur?), få bort mobbing i skolan och att han vill göra det enklare för företagsetableringar….(hur då?). Att vilja en massa saker är såklart bra men det jag vill veta och det borde även hans väljare är hur det hela ska finansieras?

 

4 kommentarer

    • keka (inläggsförfattare)

      Det är precis det jag menar, SD i Vilhelmina har ju i lugn och ro konsekvent vägrat svar på frågor innan valet (förutom några få) ej deltagit i debatter så jag förstår inte hur 3,5% kan ge dom det förtroendet. Inför ett val så ska man som väljare få reda på vad och vilka frågor partierna ska driva och hur finansieringen ska gå till. I debatter ska man man också kunna se ifall representanten verkar kompetent för sitt uppdrag och klarar av att stå upp för sin politik på ett trovärdigt sätt. Nu vet vi ingenting och tyvärr kan detta oskrivna kort stå som vågmästare i kommunen och avgöra oerhört viktiga frågor.

  1. Bloggläsare

    Hej Keka, läste att ca 750 000 röstade på SD. Menar du att de var skrämda av Åkesson att rösta så? Eller menar du att 750 000 är främlingsfientliga? Säkerligen är det en hel del F-fientliga och en del är t.o.m rasister som dock finns i alla partier utan undantag vill jag säga, men att alla som röstar på SD är mer eller mindre idioter som jag tycker du ger sken av tror jag absolut inte. Problemet är som jag ser det att övriga partier inte kan ta en rejäl debatt med SD utan mer eller mindre dumförklarar partiet. Känner massor som röstar med SD utan att vara sk rasister, röstade själv på 3 olika partier dock inte SD eftersom jag inte delar deras politik men respekterar deras åsikter som vilket parti som helst. Att SD i Vilhelmina fått röster följer nog med SD i riket t r o r jag och har inget belägg för det. Sedan är SD inte ett enfråge parti anser jag men visst drar invandringsfrågan det mesta rösterna.

    • keka (inläggsförfattare)

      Nej jag tror inte att de flesta som röstar på SD vare sig är rasister eller idioter, men visst har de blivit lurade och att de inte inser att SD i grunden är ett främlingsfientligt parti gör mig förvånad, det finns hur mycket som helst men tyvärr så slår man ifrån sig och vill inte se sanningen. Jag har svårt att respektera ett parti som vill hindra muslimer att invandra, dra ner på yttrandefriheten för invandrare, mena att invandrare ska ge upp sin kultur och sina seder, snacka om essenser, ha kvar människor i partitoppen som uppenbarligen uttryckt sig rasistiskt om invandrare eller har en partiledare som sjunger nidvisor om Palmes mord och hur hans fru blir änka (så ruttet) mm. mm. Visst har SD fler frågor i sin agenda men svaren/lösningen på alla är invandringen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.