Kenneths tankar

Om det tragiska i Rönnäs!

Jag följer precis som alla andra nyhetsrapporteringarna om morden i Rönnäs, insuper detaljer och undrar vad som fick dessa män att begå dessa brott. Men vad många glömmer är alla oskyldiga som dras med i denna härva, alla dessa anhöriga som ska leva och verka i Vilhelmina och som på nått sätt får bära hundhuvudet av vad dessa män gjort. Jag hoppas att Vilhelminaborna är klokare än så, kloka nog att inse och förstå att som anhörig har man inget med detta att göra. Det som har hänt är oerhört tragiskt för alla inblandade men de skyldiga sitter troligtvis inne i väntan på en rättegång medans deras nära och kära ska vara tvungna att leva med denna vetskap om vad som hänt. Så snälla, tänk till och avskärma er inte från dom, de behöver nog stöd från alla som de känner och de behöver veta att ingen lägger någon skuld hos dom, för oavsett vad dessa män har gjort är dom en älskad far, bror, son, make, farbror, morbror……………….

7 kommentarer

    • keka (inläggsförfattare)

      Jag har kanske en övertro på människor, men jag tror verkligen att de allra flesta kan se på saken som jag gör. Det viktigaste är att se personerna, möt deras blickar och försök förstå vilket helvete de går igenom.

  1. €dor

    Jag ville bara klargöra vad en känd person har lämnat för kommentar (ett utdrag) i tidigare blogginlägg som du skrivit. Själv tycker jag inte vi ska denna modell. När man sonat sitt brott ska man ha möjlighet starta upp på nytt samt inte belasta anhöriga mer än nödvändigt, precis som du skriver. Det kan vara tillräckligt jobbigt ändå.

    Här följer utdraget av kommentaren som finns i sin helhet i bloggen din:

    ”Sedan vill jag se att man offentliggör dessa personers identitet med bild och namn, precis som man gör i asien med sina brottslingar.
    Det ska kosta att jävlas !”

    • Göran Jonzon

      Blandar du inte ihop två olika saker nu Edor ?
      Att inte överföra skulden för vad en kriminell person gjort på dennes anhöriga innebär väl inte detsamma som att man ska skapa villrådighet kring vem eller vilka som bär skulden för det brott som begåtts.
      Tvärtom tycker jag att man bör vara tydlig vad gäller ansvaret i alla upptänkliga situationer.
      Det smusslas alldeles för mycket idag i någon missriktad föreställning att om man inte talar klarspråk så behöver man inte själv stå för vad man skriver, säjer eller gör.
      Vi måste återföra vuxenansvaret i varje del av samhället och det lägger en bra grund för att undvika att misstankar riktas mot fel personer. Kollektivt skuldbeläggande av familjer eller hela släkter, kan man få ägna sig åt i kommuniststaterna och ibland de sjuka islamistsekter som stenar våldtagna kvinnor, men det anstår inte en modern demokrati. Håller du inte med om det ?

      • €dor

        Jag har inte skrivit eller påstått något i det här sammanhanget som jag behöver stå till svars för. Det är du som gjort uttalandet som du försöker bortförklara. Du tycker Asien har ett bättre system än Sverige ta hand om brottslingar. Nåväl, du nämner också ”kommunister”? Kina och Nordkorea tillhör inte det Asien och består av kommunister. Jag förstår sannerligen inte hur du tänker.

        För att inte förvärra situationen för de inblandade och vad Kenneths blogginlägg egentligen handlar om tänker jag inte göra det här till någon ordväxling mellan dig och mig. Samhällsproblemen (Vilhelminas/Sveriges) löser vi knappast här.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.