Kenneths tankar

Ang. alkoholförsäljningen i skolparken/gården

Hur var det nu, var det helt enligt reglerna som tillståndet beviljades? Har Lst fel i sin kritik och vad händer med hotellet som flyttade öltältet och satte upp det på fel plats? Vore roligt att få svar på dessa frågor eftersom detta angår alla boende i Vilhelmina.

9 kommentarer

  1. Åke Nilsson

    Hej Keka
    Ärendet ska upp i Ks au och sedan i till kommunstyrelsen för yttrande.
    Jag kan lova dig att det gått helt rätt till.
    Återkommer när ks au yttrat sig.
    Nästa ärende du får förfasa dig över blir när man ansöker om tillstånd för försäljning vid Stalondagarna.

    I övrigt så hanterar vi tillsynsrapporterna enligt gängse bestämmelser.

    • keka (inläggsförfattare)

      Tack för ditt svar Åke. Jag förfasar mig inte över nått men som kommunmedborgare så vill jag veta vad som händer i kommunen och vid kritik från Länsstyrelsen så är det intressant att få veta om allt gått rätt till.

  2. Åke Nilsson

    Yttrandet och kritiken från LST bygger på att serveringen var på skolgården. De hänvisar till Tobakslagen där det är förbjudet att röka på en skolgård. Vad det nu har med alkoholservering att göra. De har helt missat att tillståndet var beviljat i skolparken och att den som fått tillståndet flyttade på eget bevåg serveringen till skolgården.
    Det är en rejäl miss av Lst. Hade de kollat med kommunen innan de gått ut i media hade sluppit den fadäsen.
    Kommunens handläggare följer upp varje avvikelse mot givna tillstånd.

    • keka (inläggsförfattare)

      LST var väl även kritiska på att det inte fanns något utredningsmaterial som det positiva beslutet grundade sig på…..eller??

      • Åke Nilsson

        Kraven enligt alkohollagen var uppfyllda. Bla hade polisen yttrat sig och hade inget att erinra.
        Hade Lst tjänstemän kollat detta innan de yttrat sig i media så hade sluppit konstruera ett kritiskt yttrande för att rädda sig själva.

        • Lennart Fjellman

          En fråga där Åke. När du var förbi och tittade på tillställningen så tyckte du ju att det såg ok ut. Trots att tältet var felplacerat. Utförde du nån tjänsteåtgärd (med tanke på att du var den som fattat beslutet) när du upptäckte felaktigheten? Pratade med tillståndsinnehavaren om att denne gjort fel?

          Tacksam för svar…

  3. Läsare

    Hej Keka, tycker verkligen att detta är en höna av en fjäder som jag har noll förståelse varför detta ältas. Vi var själva ett större sällskap som gick ut på www och var faktiskt besviken på utbudet, hade gärna sett ex knallar med varor, och det omdiskuterade öltältet visste ingen av oss om fast vi är Vilhelminabor. Hade gärna gått dit och tagit en öl fast det stod nu på en stängd skola, vilket jag nu läser av Åke att tillståndet var INTE på skolgården men so what? Vid de flesta större tillställningar var stans i glesbygden finns jippon med öltält utom i Vilhelmina känns det som, kan naturligtvis ha fel där men moralens väktare i Vilhelmina verkar ha väldigt stor makt tyvärr. Är du en av de?

    • keka (inläggsförfattare)

      Ältar inget, men vill ju veta om allt gått rätt till, tycker inte du att det ska göra det? Sen om öltälts vara eller icke vara…kan vi ta i en annan diskurs men personligen så tycker att ett familjearr som detta var kunde vara utan ett öltält, det finns en servering på andra sidan gatan och det finns för mig ställen som är mer lämpade än en skolgård…men som sagt det är min åsikt och om det gör mig till moralens väktare….:)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.