Kenneth Bodin

Företagande, forskning och förströelse

Brev till Oscar Sjöstedt, SD

Bäste Riksdagsman Oscar Sjöstedt.
Jag vill med detta mail uttrycka mitt önskemål om din avgång.

Jag är företagare och har varit med och grundat och leder ett tillväxtföretag inom hightech som jag är mycket stolt över.
Därför vill jag se din avgång, för du är en skam för riksdagen, Sverige och alla som bor här. Du är dessutom skadlig för landets företagsklimat. De kloka, kompetenta människor vi behöver kan inte flytta hit och inte heller utvecklas i vårt land när sådana som du förpestar alla värderingar och lägger sordin på all framtidstro.

Jag är också teoretisk fysiker och brinner för kunskap och vetenskap.
Därför vill jag också se din avgång, för du och ditt parti står för kunskapsfientlighet och faktaresistens och du är skadlig för vårt kunskaps- och utbildningsklimat.

Jag är dessutom humanist och världsmedborgare. Jag pluggade i Amsterdam i slutet av 80-talet och bodde granne med en förtjusande kvinna som överlevt andra världskriget genom att gömma sig i ett lönnrum, precis som Anne Frank, men med den skillnaden att hon överlevde. Jag ägnade många söndagseftermiddagar över en kopp te med henne, och fick höra allt om andra världskriget i en levande berättelse från en som själv varit med.
Därför vill jag se din avgång, för du är en skam för mig och henne, och du vanärar minnet av denna fantastiska kvinna och alla andra som var med om världskriget.

Jag är far till tre tonårsflickor.
Därför vill jag också se din avgång, för du står för hat, våld, rasism och nazism, och jag vill inte att en sådan som du ska sitta med i landets högsta beslutande organ och ha inflytande över mina döttrars framtid.

Jag är också en svensk pöjk, uppvuxen i Norrlands inland, son till hårt arbetande föräldrar som slet ut sina kroppar för att bygga välstånd för mig och alla som lever i Sverige idag. Jag har satt tallplantor i skogen, kört trimmad moppe, dragit gäddor i vassen och pussat flickor i midnattssol.
Därför vill jag också se din avgång. Du ska inte representera det jag kallar svenskt för du förfular och förvrider det när du säger att det står i konflikt med mångfald och öppna gränser. Du blandar ihop det som är gamla värdefulla minnen från en svunnen tid med den framtid vi står inför, som alltid kräver mod och förmåga att tänka nytt. Därmed är du en skam för det gamla svenska, men också en fara för vår framtid.

Dra dig tillbaka. Läs böcker, lyssna, samtala, res, reflektera och lär. Väx!
Be sedan om ursäkt och gör något bra av livet.

Mvh,
Kenneth Bodin, Umeå

(Skickat till Oscar Sjöstedts riksdagsmail den 8/10 2016 med anledning av hans arroganta nazistiska och antisemitiska uttalanden. Se tex http://www.dn.se/nyheter/politik/sds-oscar-sjostedt-i-festvideo-dar-han-skamtar-grovt-om-judar/ )

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>