Kenth Ottosson, Nordmaling

Sorkförödelse

Av , , Bli först att kommentera 7

Det måste ha varit väldigt ont om mat för sorken i vinter. Äppelträd, Ek, Lönn, ja det mesta ner till vägpinnarna har skalats.

Till råga på allt så har Domherrarna fått smak på äppelträdets knoppar, så nu äts det både nerifrån och uppifrån

D

Bli först att kommentera

Höst eller?

Av , , Bli först att kommentera 3

Var ute och tog en promenad och minsann, där lyste det i blåbärsriset och det blev till att plocka och rensa kantareller.

Jag är ju van att man plockar kantareller i samband med älgjakten, men här var dom redan färdiga för skörd i juli. Är det höst nu? Eller är det bara så att kantarellerna hade särskilt bråttom nu? Hursomhelst så är det ju bara att tacka och ta emot och jag måste ju bara lägga in en bild, även om skärpan hamnade mer på riset än på kantarellerna! Härligt är det i alla fall med dessa små solar.

Bli först att kommentera

Ännu en solig dag!

Av , , Bli först att kommentera 3

Har fått i mig tillräckligt med kaffe för att starta dagen och kan konstatera att det måste bli slowmotion idag också. Kanske några smultron till att börja med och sedan skulle nog en stunds abbormete sitta fint! Känner att en enrisrökt salt abborre skulle vara en höjdare en sådan här dag, gärna kombinerat med en kall pilsner:-)

Ju mer jag tänker på det ju mer sannolikt blir det att jag gör så! Har just läst Pärs sannolikhetsblogg, så det blir nog nåt sannolikt som gäller idag!:-)

Ha det så gott / Kott

Bli först att kommentera

Återvinning

Av , , Bli först att kommentera 3

Idag har det varit en sådan här dag då man helst bara smyger omkring i skuggan och tar det lugnt. Då kan det ju vara lämpligt att tänka lite på naturens fårmåga till återvinning eller recykling som det väl också kan kallas. Jag stannade till vid ladugårdsväggen och provsmakade på smultronen. Det behövs några dagar till innan den fulla smaken har blommat ut, men sedan är det smaskens:-) Jag hittade två plantor av en händelse för några år sedan. Dom stod på en skuggig plats på vägen ner mot ån och hade väl aldrig fått nog sol för att utveckla några smultron.

Jag tog med dom hem och numera utgör smultronodlingen ca hälften av blomsterrabatten och det har naturen fixat alldeles självt.

När jag vänder mig om så ser jag sedan fåren som gästbetar på våra gamla åkrar. För en vecka sedan var dom 14 st och så plötsligt så blev det 15, eller åtminstone 14,5. Ytterligare ett exempel på naturens kretslopp, där somt går och annat kommer. Lammet måste givetvis få vara med på bild.

Och nu går jag in innan myggen och andra flygfän påskyndar mitt inträde i kretsloppet!

På återseende /Kott

Bli först att kommentera

Kortsemester

Av , , Bli först att kommentera 3

Drog iväg på semester till stugan i dalarna, men det blev en kortare tur än tänkt eftersom jag fick en kallelse till NUS för en renovering och det får man ju inte missa!

Vädre blev i alla fall kalas och en dag såg jag det här fordonet, som jag gärna skulle ha tuffat runt i Dalarna med. :-)

Jag hann i alla fall fotografera en hel del blommor och hitta den riktiga sommarkänslan in det var dags att åka hem.

När jag stannade på en parkering för att ta en bensträckare så fick jag sällskap av en andfamilj och semesterkänslan förstärktes än mer.

Nu hoppas jag bara på ett nytt försök i augusti!

Bli först att kommentera

Vårpromenaden!

Av , , Bli först att kommentera 1

Det var nu länge sedan jag kom mig för att skriva här på bloggen.

Nåja det är väl aldrig försent att bättra sig hoppas jag.

Idag gjorde jag min första promenad ner till ån för året. Jag tycker att snön har tagit alldeles för gott om tid på sig och tanken på snö i stövlarna har hittils avhållit mig från vandringar annat än på plogade vägar. Men idag såg jag chansen att smyga efter skogskanten och kanske lyckas ta mig ner till ån.

Av någon anledning är det så gott som alltid vindstilla där nere och efter en stunds kontemplation på bänken och med alla fågelläten som bakgrund till åns friska brusande, så kände jag att det nog finns hopp om en sommar i år också.

Det är märkligt vad upplyftande för humöret den där första vandringen i naturen kan vara och när nu väl isen är bruten så lär det säkert bli fler.

Vi höres!

Bli först att kommentera

Läckra åkdon!

Av , , Bli först att kommentera 2

Jag har just varit en sväng in till Bjursås och kan konstatera att det ät lättare sagt än gjort att komma sig ut på Rättviksvägen.

Just nu pågår classic car week i Rättvik och hela trakten vimlar av läckra åkdon. En sådan skulle jag gärna ha om jag bara slapp betala bensinen! Hursomhelst så är det cruisingkväll just nu och det verkar som om halva dalarna skall till Rättvik. Det är i alla fall en fröjd för ögat att skåda dessa blänkande bilar och när vi skall tillbaka till stugan i kväll så får vi väl roa oss med att räkna "amerikanare" medan vi väntar på att kunna korsa vägen!

hälsningar/kott

Bli först att kommentera

Klart fisken skall ha vatten!

Av , , Bli först att kommentera 0

Ibland tvivlar man på sitt förstånd!
I morse kl 09.00 satt far och jag på plats vid målartjärnarna för att begå årets fiskepremiär.
Regn oc h snålblåst gjorde inget för att förgylla tillvaron och jag kände ganska omedelbart att det skulle varit klokare att invänta trivsammare dagar.
Men hur som helst så satt vi där och efter 45 minuter så hade vi fått våra tre fiskar och kunde skyndsamt packa ihop och skynda till bilen.
Nu i skrivande stund, så kan jag konstatera att farbröderna Paul och Uno ännu inte kommit tillbaka, så antingen har dom köpt extra fiskekort, eller så har det gått riktigt dåligt.
Nu myser jag i alla fall i stugvärmen och det skall vara sol innan jag ger mig ut på fiske igen!

Lev väl/ Kott

Bli först att kommentera

Uppförsbacke!

Av , , 1 kommentar 0

Kom tillbaka hem igen efter två veckors rehab på reumatologen, en vecka med särbon i Dalarna och en förhoppning att vardagen bara skulle smyga sig på.
Pyttsan, på jobbet är skrivbordet fyllt av papper och hemma så avslöjar den skoningslösa solen alla dammråttor!!! Det är bara att börja ta tag i det det här från a till ö!
A=alla eventuella amöbor skall med det det snaraste bortrensas!
B=eventuell borstmask förekommer inte så det skiter vi i!
C=Citronfjärilar är fina!
D=Ja här kom ju fasan!! DAMM!!!! Vad heter dammguden? Vi är definitivt inte kompisar!
E=Elever, extas, energi, ejakulation, välj själv!!!
F=Fantasi
G=Grodstudier, Grottantikänslor mm.
H=Höjdrädsla
I=Icke igenkännbara personer som man borde ha vetat namnet på.
J=Jakt? Nu känner jag mig helt plötsligt gammal!
K=He he, Kommer inte på något bättre
L=Liderlig! Ja jag gör så gott jag kan!
M=Jo det är jag nog
N=Nästan är väl nära nog?
O=Olater har jag många, men jag trivs med dom.
P=Prostata, ofrånkomligt, men var sitter den? I huvudet eller i pungen?
Q=Qvinnor!!!!
R=Raspeballer en sorts oätlig norsk palt!
S=Sömn! Bra att ha i morgonbitti!
T=Tjurskallar, skulle väl vara syrran eller brorsan då?
U=Undulater överlever inte hos oss!
V=Varulvar finns inte, tror jag!
X= xantippa var inte släkt med oss!
Y=vårt grannlän verkar lite vaknare än oss!!
Z=Åsknedslag
Å=Ångest, är inget kul
Ä=Ära, Tjusigt på gravstenen, men inget att leva på
Ö=Önskar du du något annat, så börja nu!!

1 kommentar

Uppstart på sommaren

Av , , Bli först att kommentera 0

Sitter här och knappar lite förstrött på datorn och försöker komma på om jag har glömt att packa något viktigt.
I morgon bär det iväg med färja till Finland och en studieresa å jobbets vägnar. Det skall bli intressant att besöka Kimo Bruk, Ett systerbruk till Olofsfors, också det från 1700- talet.
Vi kommer till Holmsund sent på måndagskvällen och då skall jag ‘logga’ in på patienthotellet för att påbörja en vårrenovering med fysisk rehabilitering på tisdagsmorgonen.
Om allt går som det ska, så är jag sedan redo att möta sommaren.
Det är ett sant nöje att se allt som börjar knoppas nu och det är klart att man vill vara i så bra form som möjligt inför det som väntar.

‘När tjälen släpper
ur kropp och själ.
Då bör man njuta
och försöka må väl’.

mvh/kott

Bli först att kommentera