Valstugor bortskänkes

Var en sväng till Skellefteå i helgen. Bland annat knatade jag omkring på ett hygge i utkanten av Varuträsk. Meningen var att jag skulle hjälpa E att plocka lingon, men det sket sig. Jag gick mest omkring och frågade Gud varför han gett lingonen en röd färg. Men det gjorde jag ju i egenskap av färgblind bärplockare. Alla andra kan ju på långt håll se de röda bären lysa i det gröna riset. För mig smälter allt ihop. Om jag kryper på alla fyra, så ser jag bären. Men det blir rätt så tröttsamt att krypa fram på alla fyra över ett hygge. Dessutom ser det fånigt ut. Så jag satt mest på en stubbe och njöt av solen. Inte hel fel.

Inte var det mycket som överraskade under gårdagens valduell mellan Reinfeldt och Löfven. Men experterna menar att detta är en del av taktiken. Att vara tråkiga? Nja, mer för att i elfte timmen visa vad de olika partierna står för. Undrar vad en förstagångsväljare tycker? Vad är det för skillnad på dessa två välklädda män i övre medelåldern? En partiledare är lång och rysligt tunnhårig, den andre är kort och står på en låda. Båda verkar ha samme skräddare. Kanske lika bra att välja någon annan? Kanske den där mörke med glasögon; han som visserligen hela tiden gör bort sig, men trots det säger sånt som åtminstone får känslorna i svall.

I dag ska jag en sväng förbi Bakfickan och höra lite närmare hur de magasinerar tidningen Vasaplan, och i största allmänhet se hur de jobbar med att hjälpa människor i nöd.

Hörde att Vänsterpartiet valt att skänka sin valstuga till Bakfickan. Den kommer att ge tak över huvudet åt någon frusen bostadslös. Tycker att fler partier borde skänka sina valstugor till detta behjärtansvärda ändamål. En utmaning väl i klass med att hälla isvatten över huvudet. Eller?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.