Nätskojarna ger sig inte

Dagligen kommer de, hur många som helst. Det plingar till i datorn då ”sanningarna” droppar in. Hela världens skojarföretag verkar känna till min e postadress Nyss fick jag ett meddelande från ett superseriöst hälsoföretag, som högtidligt förkunnade att de löst gåtan med diabetes. De säljer nämligen dyra kurser under den revolutionerande tesen (och sanningen): ”Ät mindre socker!” Lysande! Överhuvudtaget präglas den så kallade hälsobranschen av en hel del geschäft. Det verkar som om de kan påstå vilka stolligheter som helst – utan att skämmas det minsta över det. För folk köper köper ju allt som heter hälsopreparat, typ dyra antioxidanter trots att det finns gratis blåbär i skogen. Trist är det när människor i nöd, med svåra sjukdomar griper efter sista halmstrået och kastar ut stora summor som går rakt ner i fickorna på skojarna. Se upp go vänner!

Stryka skjortor är inte roligt. Det gjorde jag under gårdagen. Särskilt när man vet att de blir skrynkliga efter några minuter under kavajen. Då var det roligare att rensa i garderoberna och kasta sådant jag ovillkorligen vuxit ur, men även det som blivit för stort. Ut med det gamla, ut med trollen, ta nya mått och släpp in ljuset!

Medan jag suttit här och skrivit har det droppat in flera intressanta erbjudanden i min e postbox. Nån vill att jag ska köpa in mig i en guldfyndighet i Afrika, en annan allvarsam person vill ge mig tiotusentals dollar, rakt upp och ner – visserligen mot att jag lämnar ut mina bankuppgifter. Berättade jag att Bernita Johnson, 18 år gammal, boende i USA skrev till mig för några dagar sedan? Jo, hon vill att jag ska adoptera henne! För besväret ska jag få flera miljoner dollar. Förmodligen vill även hon ha mina bankuppgifter.

Snart promenad ner på stan. Vackert väder, man tackar. Dricka kaffe vid valstugorna. Sen passa en tid på NUS.

Ha det, som de säger i Norge. Vad nu det ska vara bra för?

Etiketter: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.