Som i fornstora dagar

Hör på nyheterna att det i folkomröstningen blev Nej till ett självständigt Skottland. Okej. Det blir med andra ord inte som det var i gamla tider, i fornstora dar. Inget alldeles egna land att vifta med flaggor i. Som om det led brist på länder? Det är inne, rent av en trend, att återvända till det som som en gång varit. Till det riktiga, bort från det oriktiga. En längtan av att få återuppleva hur det var förr i tiden. Kanske ska Sverige göra likadant. Varför inte folkomrösta om att återupprätta gränserna vid stormaktstiden i början av 1700-talet? Storsverige. Ni vet, för att stärka eller skapa en gemensam identitet i syfte att förena folket under en flagga. Eller varför inte återvända till vikingatiden? Då vårt land beboddes av riktiga svenskar.

Fast riktigt hur skottarna tänkt vet jag faktiskt inte. De skulle i varje fall inte ha fått ett bättre fotbollslag om de brutit sig ur unionen. Det är jag säker på.

Misstänker att det kommer fler liknande  folkomröstningar i Europa. I kommande fotbolls-VM kommer kanske ”En liten bit av Polen” att möta ”Ett hörn av Spanien”.

Denna morgon blev kaffet ovanligt starkt.

Lev väl, bröder och systrar!

Etiketter: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.