Konsulter till förbannelse

Ibland känns det som om arbetsmarknaden enbart består av konsultverksamhet. Av konsulter inom påhittade branscher, vars allenarådande uppgift är att hitta på uppgifter åt nya konsulter. Konsulter som föder varandra, kliar varandras ryggar. De bjuder in till dyra kurser och coachar varandra. En slags inre cirkel; isolerad från omvärlden. Ett självgenererande system. En ekonomisk fotosyntes.

Tittat på en dokumentär om Herman Göring och om hans koppling till Sverige. Efter tre års avgiftning från sitt svåra morfinmissbruk på sjukhus i Stockholm, med tvångströja och isolering, återvände han till Tyskland och tog plats vid sin ledares sida – Adolf Hitler. Resten är historia.

Tänker då och då på vad som ska hända när min kommande bok publiceras våren 2015. Jag har haft tid att tänka på det, då det det tog tre år att skriva boken. Jag har tvekat många gånger, lagt skrivandet åt sidan, men alltid  återvänt till min berättelse. Storyn om mig själv. Varför har jag ett sådant brinnande behov att lämna ut mig till omvärlden på detta sätt? Frågan hänger där. Dinglar fram och tillbaka. Ska jag få den, med all sin tyngd, i skallen?

Tvättar kläder. Torkar, viker, lägger in i mina garderober. Snart är allt smutsigt igen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.