Den goda tanken

Genom somliga dagar flyter det sirap. Allt, precis allt går tungt. Men förmodligen är det livet självt som skapar dessa dagar; för att vi ska inse att det dags att ta det lugnt. Jag lyssnade. Idag har jag inte gjort många knop. Läst en del, kikat på TV – och låtit allt bero i väntan på att sirapen ska rinna undan.

Låg i soffan och tänkte på det som räknas och inte. Ja, när allt en dag ska summeras.Det sägs att det är den goda tanken som räknas. Okej, jag ligger och tänker gott, försöker att tänka bort alla världens orättvisor. Det behövs ibland ett förberedande tankearbete för att en handling ska bli utförd. Men om denna goda tanke stannar kvar inne i huvudet, om man i all evighet blir liggande och tänker gott? Nog torde väl ändå vara så att det är handlingen som räknas, vad man de facto gör. Eller?

Jäklar i min lilla låda vad Skellefteå AIK ångar på i SHL. Laget som efter alla mästerskapssegrar nu äntligen skulle bli en slagpåse. Så sa de, experterna i kvällstidningarna och etermedia; förståsigpåarna som alla bor i Stockholm och håller på antingen Solna AIK eller Djurgården (finfina lag förresten). Nu har några av dem erkänt att de hade förhastat sig. Jo, jag tackar.

Hur går det för Björklöven förresten?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.