Mera kärnvapen

Kärnvapenhysterin tar ny fart. USA låter stolt meddela att man håller på att ta fram nya, kraftfulla vapen, vilket får Putin att med stålgrå blick och ryggmärgen meddela att ryssarna minsann ska bygga ett ännu värre vapen som tar sig igenom alla försvar. Fattas bara – det är så kapprustningen fungerar – primitivt och utan djupare eftertanke.

missil

Under tiden står Syrien med omnejd i brand, miljoner är på flykt, staterna i EU äts upp av inre rädsla och satsar sitt krut på att ”skydda” sig, att rädda sitt eget skinn och nu ruckar man till och med på asylrätten. Under ytan gror fascismen och mörkermänniskorna gnuggar händerna (eller delar ut flygblad i den grekiska övärlden.) Nu krävs det (mer än någonsin) att någon/några lugnar ner hysterin och ror båten åt rätt håll. Fråga mig inte vem …

Onsdag, en mellandag, som ska ägnas åt skrivandet. Och läsandet. Jag har åter fått fart på elementen så nu är det 19,5 grader i mina rum, mot tidigare 16-17 då fingrarna  blev så stela att jag fick skölja dem under varmt vatten lite då och då för att kunna hantera tangentbordet.

Planerar inför framtiden – vad jag ska bli när jag blir stor. På tiden att försöka klura ut sådant, särskilt i en ålder av 57 år. Gamla gubben … Men fortfarande så ung i sinnet. Så mycket ogjort, samtidigt som tiden inte vill räcka till. Livet är begränsat av tiden.

För övrigt känner jag mig hoppfull och snudd på modig.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.