Terror skapar kaos

Terror är när man använder våld mot civila mål för att med rädsla tvinga fram politiska förändringar. Den terror som skedde i Paris under går kvällen och natten torde väl knappast leda till några politiska vinster för dessa terrorister – möjligen att man någonstans i världen sitter och jublar över en lyckad krigshandling. Men vinsterna uteblir. Nu har Frankrike stängt gränserna, kallat in militären och varenda polis som finns tillgänglig, samtidigt som samarbetet med USA kring terrorismen utökas.Jakten har börjat och då torde fler än misstänkta terrorister komma ”i vägen”. Så om terrorhandlingarna varit att skapa oordning, kaos så har man kanske lyckats.

Det är skrämmande det som sker just nu. Det finns en känsla av att väldigt många i styrande position, runt om i Europa, håller på att förlora kontrollen i flyktingfrågan och i och med terroristattentaten i Paris, så torde det spilla över på alla de som väntar vid Europas olika gränser – väntar på att få skydd från den terror de upplever dagligen i Syrien. Många av dessa flyktingar kan verkligen vittna om hur det är att leva med terrorn som dagligt hot, år efter år, utan synbart slut.

Det troliga är väl att det är någon fraktion ur IS som smällt bomberna i Paris. Skriver troliga då vi i nuläget ännu inte fått det bekräftat. Det kommer att ge Europas samtliga främlings- och islamfientliga partier vatten på kvarn och de kommer att göra allt för att skrämma upp så många som möjligt – och rädslan gör människor fientligt inställda och det kommer att gå ut över flyktingarna (och alla med fel hudfärg).

Vi befinner oss i mycket farlig tid.

För övrigt ska jag på ”Sinnesrofestival” idag. Vilket torde vara välbehövligt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.