Dasspapper och vägval

Krisen kan ha många ansikten. Som i går på Pig Hill, Backevägen 9, då jag synnerligen laddad tar på plats på toa men inser att allt toapapper är slut. Nu följer en synnerligen rask promenad i regnet bort till Coop – som dagen till ära firar sin ombyggnation genom en rad oemotståndliga erbjudanden. Fyllde snabbt korgen med en massa onödiga, superbilliga produkter och ställde mig i kön. 25 minuter. Väl framme hade jag köpt precis allt – utom toapapper! Omstart i ett läge då krisen tar ny fart. Jordens undergång, vulkanutbrott. Högt tempo (emellanåt i joggingfart) nerför Backevägen. Höll på att bli överkörd av cyklist. Hytte med näven åt odågan.

Det finns inget vackrare än när en kris kan lösas. Fred på jorden! Det finns heller inget mer underbart än när man efter dylika uppoffringar och med en enveten kamp får slå sig ner på sitt eget dass med en sexpack extramjukt toapapper i sina händer. Tycker ni att jag pratar dynga – det skiter jag i.

toalettpapper

 

Vi människor tvingas dagligen till att göra val. I och för sig kan man strunta i det, men det är i sig också ett val. Man väljer att inte välja. Jag har nog alltid varit av den sorten att jag vill vara med och styra, och då genom aktiva val. Så långt det nu går. Fast nog händer jag står stilla i korsningen, med risk att bli överkörd, för att se om någon annan gör ett riktigt klokt val som även påverkar mig. Åka snålskjuts. Tror nog att jag i slutänden, i sista stund, tar ett kliv i den riktning som jag tror är den rätta. Vi får se.

vägval

För övrigt ska jag idag göra ett av mina många besök på ett av stadens apotek. Det är ett sabla spring på apoteken. Men det är väl så som livet mer och mer gestaltar sig. Med åldern. Fler besök på apoteken och på olika sjukvårdsinrättningar. Färre dop, fler begravningar. Det sluttar utför. Men va tusan, det är då man ska leva livet!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.